‘Zoom’ posa el focus en els preus de la vivenda i l’interés dels fons d’inversió pels pisos turístics

Aquest dilluns, últim capítol de la temporada, que tornarà al setembre amb més temes d’investigació que afecten la Comunitat Valenciana

‘Zoom’ analitza la situació de la vivenda
‘Zoom’ analitza la situació de la vivenda / Departament de comunicació
16 de juliol 2021 - 10:40

L’últim programa d’investigació d’À Punt abans de l’estiu analitza si la vivenda és un dret, com s’estableix en l’article 47 de la Constitució, o si és un mer negoci. El Zoom del dilluns 19 de juliol posa el focus sobre les raons que fan que continue pujant el preu de l’habitatge a pesar de la pandèmia i tot i que milers de persones han entrat en ERTO o han perdut la faena per la crisi de la Covid.

A les 22 hores, l’equip de Zoom, amb Bérnar Giménez al capdavant, busca respostes a les preguntes de qui marca els preus de l’habitatge i si anem cap a una nova bambolla immobiliària. Amb esperit crític, entrevistes i testimonis destacats, mostrarà la situació de la vivenda en la Comunitat Valenciana i els seus efectes econòmics i socials. L’any passat es va produir un desnonament cada dues hores al territori, la qual cosa deixa un balanç de 4.500 famílies que van fer fora de sa casa el 2020, segons dades del Consell General del Poder Judicial.

Coneixerem les raons i el perfil de les unitats familiars que perden sa casa, però també descobrirem quins agents inverteixen actualment en la rajola i com actuen els fons d’inversió en aquest sector. L’equip de Zoom ha parlat amb veïns que denuncien que aquests fons els assetgen perquè abandonen les seues cases o paguen un lloguer més car.

L’aposta per la investigació d’À Punt explica també aquest dilluns per què els inversors s’interessen pels pisos turístics i com la gentrificació pot afectar barris sencers.

“Vivenda: dret o negoci” és l’últim capítol de la temporada. Amb una quota mitjana d’audiència del 4,7%, el programa reprendrà l’emissió al setembre, per la qual cosa ja es preparen temes com el negoci de la xufa, la salut mental dels valencians o el Nou d’Octubre. 

També et pot interessar

stats