‘Zoom’ posa el focus en els líders i fidels de les sectes del segle XXI

El programa d'investigació d'À Punt analitzarà casos que han denunciat les víctimes i la presència de les criptosectes el pròxim dilluns 2 de maig

À Punt Zoom Sectes 2
Zoom analitzarà casos que han denunciat les víctimes i la presència de les criptosectes / Departament de Comunicació
29 d'abril 2022 - 11:50

Les sectes formen part de l'actualitat immediata. La desarticulació, el març passat, d'una secta a Vistabella del Maestrat així ho corrobora, igual que el cas d’IM Academy, l'organització d'esquema piramidal i comportament sectari que va destapar el periodista Carles Tamayo. Zoom, el programa d'investigació d'À Punt, parla amb experts per a trobar resposta a qüestions importants sobre aquestes organitzacions: qui en són els líders, quines estratègies segueixen per a atraure tants fidels i quin és el perfil de les persones que cauen en aquestes xarxes.

Durant més de 20 anys, l'anomenat Tio Toni prometia curació espiritual en una finca de Vistabella del Maestrat, però els adeptes que han abandonat l'organització parlen d'aberracions sexuals i humiliacions constants. Després d'un any d'investigació, els agents van detindre cinc dones i quatre homes, entre ells, el cap de l'organització. Tots estan acusats d'abusos sexuals a adults i menors. El programa, amb Bérnar Giménez al capdavant, ha entrevistat persones que van estar dins d'aquesta secta.

Zoom posa el focus sobre les sectes el dilluns 2 de maig.
Zoom posa el focus sobre les sectes el dilluns 2 de maig.

A més, en el segle XXI, no han desaparegut les sectes tradicionals, però s'han obert pas unes altres. Es tracta de les comercials. L'entitat IM Mastery Academy és una de les moltes presumptes criptosectes, que capten joves de tot el món amb la promesa de fer-los milionaris a través d'ordes d'inversió compartides a través d'aplicacions i grups de Telegram. L'espai de reportatges d'investigació entrevista una mare, el fill de la qual forma part d'aquesta organització, que acumula més de 500 denúncies.

També et pot interessar

stats