‘Zoom’ investiga les raons de l'augment d'accidents de fira a la Comunitat Valenciana

El programa de reportatges d'À Punt analitza també els controls administratius i les responsabilitats dels firers.

'Zoom' investiga per què s'han produït tants accidents en fires en els últims mesos
'Zoom' investiga per què s'han produït tants accidents en fires en els últims mesos
17 de juny 2022 - 11:41

Els accidents en les atraccions de fira a la Comunitat Valenciana s'han incrementat els últims quatre mesos. A Mislata, dos xiquets van morir quan es va envolar el castell unflable on jugaven. El monitor d'una atracció infantil a València va morir en caure des d'una altura de quatre metres. A Alaquàs, un home va resultar ferit després de ser atropellat pel tren de la bruixa, i a Alcoi, quatre menors van resultar ferits quan la vagoneta de l'atracció infantil Ciberratón va descarrilar.

Zoom, l'espai de reportatges d'investigació de la televisió pública valenciana, es pregunta si les atraccions de fira són segures. Quins controls passen? Són suficients? L'administració ha d'assumir més responsabilitats? I els firers? Què podem fer nosaltres com a usuaris?

L'espai presentat per Bérnar Giménez centrarà bona part de l’emissió a l'accident datat el 4 de gener a Mislata, on Cayetana, de deu anys, i Vera, de quatre, van perdre la vida. S'hauria pogut evitar? El castell complia totes les normes de seguretat? Per què no es va tancar si la previsió meteorològica ho aconsellava? Qui n’és responsable?

Aquest dilluns 20 de juny, À Punt fa zoom sobre els accidents en les atraccions de fira.

També et pot interessar

stats