‘Zoom’ investiga el cost real de les bodes

El programa de reportatges d'investigació d'À Punt analitza els secrets que amaguen els enllaços matrimonials.

Bérnar Giménez pregunta qué costa ara fer una boda personalitzada
Bérnar Giménez pregunta qué costa ara fer una boda personalitzada / À Punt
11 de febrer 2023 - 10:47

El Dia dels Enamorats pot ser la data perfecta per a celebrar l'amor. El 14 de febrer és el segon dia de l'any en què es produeixen més compromisos matrimonials. Però, quin és el preu d'una boda? Zoom, el programa de reportatges d’investigació d'À Punt s'endinsa en els secrets dels enllaços matrimonials aquest dilluns 13 de febrer.

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia en nombre de casaments. Segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística, la comunitat va acollir més de 16.000 matrimonis durant el 2021. Una quantitat que s'acosta a la registrada a Madrid, on es van celebrar prop dels 18.000, enfront del total del país que aconsegueix els 148.588.

Davall de l'aigua, en avions, ambientada en altres èpoques... Hi ha diversos i múltiples tipus de núpcies, cada vegada més originals i cares. Es paga l'autèntic? Quant es gastaria una parella per a personalitzar el seu enllaç?

L'equip de 'Zoom' parla amb la dissenyadora Rosa Clará
L'equip de 'Zoom' parla amb la dissenyadora Rosa Clará / À Punt

El pròxim episodi de Zoom desglossa algunes de les partides més importants del pressupost, com el vestit i el convit. L'espai presentat per Bérnar Giménez entrevista la dissenyadora Rosa Clará, els vestits de nóvia de la qual han traspassat fronteres. No tota la despesa és assumida pels seus protagonistes: els convidats solen fer la seua aportació en pagar el cobert. Un costum que pot convertir-se en un maldecap per a aquells que no poden assumir-lo. Quina quantitat és correcta en el cas d'una boda?

Malgrat l'alt nombre d'enllaços, a la Comunitat Valenciana els seus ciutadans també es divorcien. La comunitat autònoma es troba també en el pòdium de les separacions, coronant-se com la tercera autonomia espanyola on més ruptures es registren. Una xifra que va aconseguir els 10.000 divorcis durant el 2021.

S'han convertit les bodes en un negoci? Ja no sols per a les empreses, sinó també per als mateixos nóvios. Per què es casen les parelles? Aquestes i altres preguntes tractaran de trobar respostes en el pròxim reportatge de Zoom.

També et pot interessar

stats