‘Zoom’ indaga sobre les restes del franquisme a la Comunitat Valenciana

L'espai de reportatges d'investigació d'À Punt reflexiona sobre la recentment aprovada llei de memòria democràtica

Les fosses de Castelló a Zoom
Les fosses de Castelló a Zoom / Departament de Comunicació
18 de novembre 2022 - 09:19

Un dia després del 20 de novembre, Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt televisió, es pregunta què queda del franquisme en la nostra societat.

La mort de Franco va obrir el camí cap a la democràcia, però els 44 anys constitucionals no han aconseguit eliminar les empremtes visibles del franquisme. El mes d'octubre passat es va aprovar la llei de memòria democràtica. Aquest nou full de ruta resignifica el Valle de los Caídos, retira els títols nobiliaris concedits per Franco, assumeix les exhumacions com a responsabilitat d'Estat i declara il·legal la dictadura i les sentències dictades pels tribunals franquistes.

Una part important del propòsit d'aquesta normativa és erradicar els símbols franquistes repartits per tot l'Estat. Quants n’hi ha a la Comunitat Valenciana? Per què 47 anys després de la mort del dictador encara continuen dempeus?

Zoom dilluns analitza les restes del franquisme
Zoom dilluns analitza les restes del franquisme

Amb l'aprovació de la nova llei democràtica es prohibeixen les expressions públiques d'exaltació del franquisme. S'acabaran els actes d'homenatge a la dictadura o a Franco? Els defensors de la dictadura trauran novament les banderes per a homenatjar a Franco en un nou aniversari de la seua mort?

El dilluns a partir de les 22:00 hores en Zoom, l'equip de reporters que encapçala Bèrnar Giménez ens revela aquestes i altres incògnites de les restes del franquisme a la Comunitat Valenciana.

 

També et pot interessar

stats