‘Zoom’ examina la situació del sector cultural a la Comunitat Valenciana

El nou episodi de l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt mostra als espectadors la importància de la cultura per a la comunitat

Bérnar Giménez pregunta si es consumeix suficient cultura a la Comunitat Valenciana
Bérnar Giménez pregunta si es consumeix suficient cultura a la Comunitat Valenciana / À Punt
24 de març 2023 - 12:58

València s’ha convertit de nou aquesta setmana en plató de cinema per a una sèrie de Star Wars i confirma la Ciutat de les Arts i les Ciències com una de les localitzacions més atractives per al sector audiovisual. Aquest complex arquitectònic ha acollit diferents rodatges des de la seua creació, alguns d'ells produccions internacionals protagonitzades per estreles destacades del cel·luloide.

El pròxim reportatge de periodisme d'investigació de Zoom mostra com aquesta activitat cultural i audiovisual suposa una oportunitat laboral per a actors i actrius valencians. Dilluns que ve, a les 22:00 hores, l'espai d'À Punt explorarà aquesta oportunitat d'ocupació i intentarà esbrinar si aquest bon moment és similar per a la resta de professionals.

Zoom examinarà quina és la situació actual dels sectors audiovisual, literari, artístic i cultural a la Comunitat Valenciana.

La cultura no és, en absolut, l'únic sector que rep subvencions per part de les administracions, però els beneficiaris no queden lliures de crítiques. Són necessàries? Sobreviuria el sector sense eixes ajudes?

L'equip que capitaneja Bérnar Giménez provarà de respondre aquestes i altres preguntes: La cultura ha de ser rendible o allò que aporta a la societat va més enllà dels diners? Per què sempre és qüestionada? La societat valenciana consumeix suficient cultura?

‘TIC-TAC’ o com es crea una obra teatral

El dilluns 27, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Teatre, la radiotelevisió valenciana emetrà TIC-TAC, construint un musical a les 23:00 hores. És un documental que mostra el procés de creació de l’obra teatral TIC-TAC.

En acabar, À Punt emetrà el resultat: TIC-TAC, la comèdia musical sobre com l'art, la música i l'espectacle poden arribar a canviar les nostres vides i omplir-les d'esperança. Aquesta obra advoca per la necessitat de la ficció en la nostra vida, el territori màgic on els somnis es fan realitat.

També et pot interessar

stats