‘Zoom’ examina el sistema de salut públic

El programa de reportatges d'investigació d'À Punt posa el focus aquest dilluns 12 de desembre sobre els tres pilars de la sanitat pública: pacients, professionals sanitaris i administració pública.

'Zoom' posa el focus sobre els pilars de la sanitat pública
'Zoom' posa el focus sobre els pilars de la sanitat pública / À Punt
10 de desembre 2022 - 11:01

La sanitat a Espanya és pública i universal. Així figura en la Constitució espanyola. L'Estat té l'obligació de protegir la salut de tota la ciutadania. S'està protegint els pacients? De quina manera? Per a respondre aquestes preguntes, Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt, acudirà als tres pilars bàsics del sistema sanitari: pacients, professionals de la salut i administració pública.

Entre les queixes principals dels pacients, destaca la llarga llista d'espera. A escala estatal, hi ha més de 742.000 pacients esperant una prova o una intervenció quirúrgica, i a la Comunitat Valenciana, el mes d'octubre passat, hi havia més de 68.000 persones.

L'espai presentat per Bérnar Giménez comprovarà que darrere de les xifres recollides en les llistes d'espera hi ha una història personal com la d'Alejandra Bataller, una jove d'Ontinyent diagnosticada de càncer, que clama al Congrés contra la saturació del sistema sanitari.

Més de 850.000 valencians han contractat una assegurança privada. Per què ho han fet? Aquestes assegurances tenen lletra xicoteta? Cobreixen tots els tractaments?

El personal sanitari està esgotat i saturat. Falta personal als nostres hospitals i centres de salut? No se’n contracten més perquè no n’hi ha? Estem formant personal mèdic que acaba emigrant? Per què ho fa?

Pacients condemnats a esperar durant mesos a ser atesos i uns sanitaris exhaustos per la sobrecàrrega de treball. Un còctel perillós que, a vegades, deriva en agressions, que van batre un rècord el 2021.

Diumenge a la nit, À Punt estrena ‘Operación: Marea Negra’, una sèrie de quatre capítols basada en fets reals

La nit d’abans, la del diumenge 11 de desembre, la cadena pública valenciana estrenarà els dos primers capítols de la sèrie de ficció Operación: Marea Negra, que està basada en fets reals. Serà a les 22:00 hores.

À Punt emet en diumenge per la nit la sèrie 'Operación: Marea Negra'
À Punt emet en diumenge per la nit la sèrie 'Operación: Marea Negra' / À Punt

Operación: Marea Negra es basa en els fets ocorreguts el novembre del 2019 quan un semisubmergible carregat amb tres tones de cocaïna és confiscat a les costes gallegues després d'haver travessat l'Atlàntic. El seu capità, Nando, una jove promesa de la boxa amateur, viatja acompanyat d'un mecànic brasiler i un sicari colombià. Tres desconeguts tancats durant un mes en una claustrofòbica embarcació.

Composta per quatre capítols i protagonitzada per Álex González, es tracta d'una sèrie de TVG coproduïda per À Punt Mèdia, altres televisions autonòmiques de la Forta i Amazon Prime.

Cada capítol s’alternarà amb el lliurament d'un documental associat a la sèrie. L'emissió dels últims dos capítols serà el diumenge 18 de desembre, juntament amb els seus respectius documentals. 

També et pot interessar

stats