‘Zoom’ denuncia la discriminació racial en la societat actual

El programa de reportatges d'investigació d'À Punt analitza els diferents tipus de segregacionisme i com ho viuen les persones afectades.

Bérnar Giménez, presentador de 'Zoom', entrevista Mohamed Moussa, a Espanya des de 2017
Bérnar Giménez, presentador de 'Zoom', entrevista Mohamed Moussa, a Espanya des de 2017 / À Punt
20 de gener 2023 - 13:54

La societat avança, però el racisme continua present. Zoom, el programa de reportatges d'investigació d'À Punt llança la pregunta: “Som en l'actualitat una societat racista?” L'espai de la cadena autonòmica valenciana analitzarà aquest dilluns 23 de gener fins a quin punt aquest concepte està present en les persones i si som conscients d'aquesta situació.

Segons la Fundació d'Ajuda a la Drogoaddicció, el 25% dels joves es declara obertament racista. Per què? Són les xarxes socials un incentiu per a fomentar-lo? Els joves conviuen en un món on navegar per internet es converteix en una part indispensable de la vida diària i, a més, un espai on el racisme campa lliurement. Només cal fer una ullada per a trobar vergonyosos exemples relacionats amb els esdeveniments més recents, com el sorteig de la Loteria o el Mundial de Futbol, on milers de comentaris racistes van inundar Instagram o Twitter.

L'equip de 'Zoom' analitza si, a pesar de ser una societat avançada, som encara racistes
L'equip de 'Zoom' analitza si, a pesar de ser una societat avançada, som encara racistes / À Punt

El programa farà zoom sobre els diferents tipus de racisme: des del polític fins a l'immobiliari, i comprovarà que s'ha instal·lat en quasi tots els àmbits de la societat. A més, posarà el focus en partits com la ultradreta, que no ha dubtat a assenyalar els menors migrants a través del seu discurs, amb el qual es dirigeixen contra ells alimentant, asseguren, una gran violència basada en l'odi.

Bérnar Giménez entrevistarà Mohamed Moussa, un jove que als 17 anys es va jugar la vida per a vindre a Espanya, instal·lat en un centre de menors i obligat a abandonar-lo en complir la majoria d'edat.

Existeix el racisme policial? Un estudi de l'ONG SOS Racisme confirma que les persones d’origen estranger tenen tres vegades més probabilitats de ser identificades per la policia. Passa el mateix a la Comunitat Valenciana? A més, aquesta ONG denuncia el mercat negre que envolta els mètodes de petició d'asil a València: cobrar fins a 300 euros per un tràmit que hauria de ser gratuït. Qui està darrere? Zoom durà a terme la seua pròpia investigació, que podrem veure dilluns 23 a les 22 hores en À Punt.

També et pot interessar

stats