‘Zoom’ dedica dos programes especials als abusos sexuals dins de l'Església

L'espai de reportatges d'À Punt aprofundeix dilluns que ve en les investigacions i parla amb víctimes valencianes d'agressions per part de membres del clergat catòlic

Dilluns també s’emetrà la guardonada pel·lícula ‘Gràcies a Déu’ basada en fets reals.

L'espai de reportatges d'À Punt aprofundeix dilluns que ve en les investigacions als abusos sexuals dins de l'Església
L'espai de reportatges d'À Punt aprofundeix dilluns que ve en les investigacions als abusos sexuals dins de l'Església / Departament de Comunicació
25 de febrer 2022 - 12:26

Espanya ha fet un pas sense precedents en la investigació dels abusos sexuals en el si de l'Església catòlica. Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt emet aquest dilluns el primer de dos programes dedicats a analitzar en profunditat les denúncies d'agressions sexuals comeses per membres del clergat.

D'una banda, el Congrés ha fet el primer pas per a investigar els casos; d’una altra, la Fiscalia s'ha fet càrrec del vessant judicial d'aquest procés. El programa entrevistarà Julio Núñez i Íñigo Domínguez, els periodistes responsables de la investigació sobre els casos de pederàstia a l'Església catòlica espanyola. Durant tres anys, han dut a terme una significativa indagació en la qual recopilen 251 casos d'agressions. El resultat final, que inclou un total de 1.237 víctimes, ha quedat plasmat en un informe que el periòdic El País va entregar al papa Francesc el mes de desembre passat.

Bérnar Giménez s'ha desplaçat fins al Vaticà per a parlar amb Hans Zollner, un dels màxims experts mundials en matèria de delictes sexuals comeses contra menors, i home de la màxima confiança pontifícia en aquest assumpte.

Bérnar Giménez s'ha desplaçat fins al Vaticà per a parlar amb Hans Zollner
Bérnar Giménez s'ha desplaçat fins al Vaticà per a parlar amb Hans Zollner

Així mateix, Zoom ha parlat amb víctimes valencianes d'abusos sexuals per part de membres de diferents ordes religiosos. Un d'ells, Juanjo Sendra, de 54 anys, va ser agredit, presumptament, entre els huit i deu anys pel germà Félix Benedico Hernández, fundador del grup scout del col·legi La Salle de Paterna, en el qual Sendra va estar intern. Una altra de les víctimes és Xavier Mas-Masiá, de 57 anys, que va estudiar en el col·legi dels Maristes a València i va ser agredit durant les classes preparatòries per a la Primera Comunió el 1972.

‘Gràcies a Déu’, cinema basat en fets reals, en acabar ‘Zoom’

En acabar el programa Zoom, À Punt emetrà la pel·lícula franc-belga Gràcies a Déu dirigida per François Ozon. Va guanyar el Gran Premi del Jurat en el 69é Festival Internacional de Cinema de Berlín.

La pel·lícula de dilluns va rebre el Gran Premi del Jurat en el 69é Festival Internacional de Cinema de Berlín.
La pel·lícula de dilluns va rebre el Gran Premi del Jurat en el 69é Festival Internacional de Cinema de Berlín.

Basada en fets reals relacionats amb el sacerdot de Lió Bernard Preynat, acusat el 2016 d'abusar sexualment de més de setanta xiquets en aquesta ciutat francesa, Gràcies a Déu conta la història d'Alexandre, un home que un dia descobreix que l'home que va abusar d'ell anys arrere encara està treballant amb xiquets.

També et pot interessar

stats