‘Zoom’: Està augmentant l'addicció al tabac?

El programa d'investigació d'À Punt estrena aquest dilluns, 22 d'abril, a les 22 hores, un nou episodi dedicat al tabaquisme, el seu consum i les conseqüències que té entre joves i adolescents

Zoom analitza el tabaquisme des de tots els angles possibles
Zoom analitza el tabaquisme des de tots els angles possibles / À Punt
19 d'abril 2024 - 13:04

L'addicció al tabac és la principal causa de defunció prematura al món, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). El seu consum provoca la mort de més de 69.000 persones cada any a Espanya.

Si ho comparem amb la resta del país, la Comunitat Valenciana se situa al capdavant quant a percentatge de persones que fumen cada dia, segons dades del Ministeri de Sanitat. El Zoom d'aquest dilluns 22 d'abril a les 22 hores analitzarà què ocorre amb la joventut i el motiu pel qual no es prohibeix del tot el seu consum: atemptaria contra la llibertat de les persones?

La Societat Espanyola de Medicina de Família apunta que el 19% d'adolescents vapegen. Per què és tan elevat el nombre de consumidors de vapejador entre joves i adolescents? Aquest hàbit torna a ser moda o es veuen induïts pels influenciadors que promocionen aquest tipus de productes?

El Ministeri de Sanitat ha presentat fa poc un pla de xoc per a lluitar contra el tabaquisme. El programa presentat per Jose Sáez i produït per Secuoya Studios per a À Punt ens conta en el pròxim episodi quines novetats es presenten en la societat quant al consum de tabac. S'hauria de prohibir la venda de tabac als més joves, tal com ho ha fet el Regne Unit?

El preu del paquet de tabac no ha deixat de créixer al llarg dels anys, des de l'euro i mig que costava a la fi dels 90, fins als cinc euros que aconsegueix en l'actualitat. Com ha afectat aquest increment al consum? Apujar el preu fa que el seu consum disminuïsca?

A França, el preu del paquet ronda els deu euros, el doble que a Espanya, motiu pel qual molts fumadors francesos travessen la frontera per a comprar-ne. Per què Espanya està entre els països europeus en els quals fumar és més barat?

À Punt fa zoom aquest dilluns sobre el tabac.

 

També et pot interessar

stats