'Zoom’ analitza què suposa per a l'economia valenciana que els cotxes elèctrics de Ford es fabriquen a Almussafes

El programa de reportatges d'À Punt examina la repercussió econòmica i social de la continuïtat de la planta valenciana

L'equip de Bérnar Giménez analitza les repercussions de la decisió de Ford
L'equip de Bérnar Giménez analitza les repercussions de la decisió de Ford / À Punt
23 de juny 2022 - 11:47

Ford Almussafes respira. Eren les 12:15 hores del migdia del 22 de juny, quan Detroit anunciava que continuava confiant en la planta valenciana. La direcció de la multinacional va triar finalment la factoria de valenciana per a fabricar a Europa dos models nous de vehicles elèctrics durant els pròxims anys. Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt, analitza en profunditat la repercussió d'aquesta decisió per a l'economia valenciana i com el futur de l'automoció europea passa per la Comunitat Valenciana.

Contra qui competia Ford Almussafes? El programa, amb Bérnar Giménez al capdavant, ha visitat Saarlouis, ciutat situada a la regió del Sarre (Alemanya), la planta del qual aspirava també a la concessió. De quins avantatges disposava en comparació amb Almussafes? Quin ha sigut el paper dels sindicats en les dues plantes?

A la Comunitat Valenciana, Ford Almussafes és molt més que un motor econòmic. Per a comprendre el seu pes específic, és necessari també comprendre els vincles que s'han establit entre la planta i el poble on està enclavada.

El 18 d'octubre de 1976, la factoria de Ford Almussafes va produir el primer cotxe
El 18 d'octubre de 1976, la factoria de Ford Almussafes va produir el primer cotxe / À Punt

Zoom traslladarà els espectadors a juny de 1973, quan Ford va anunciar la construcció de la planta a València. El 18 d'octubre de 1976, la factoria va produir el primer cotxe. Del passat al futur de la factoria i la seua plantilla. Malgrat l'adjudicació dels models elèctrics, fins quan està assegurada la producció de cotxes a la comarca de la Ribera Baixa?

Aquest dilluns 27 de juny, À Punt fa zoom sobre com afecta aquesta l’elecció de Ford l'economia Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats