‘Zoom’ analitza la pujada del salari mínim

L'espai de reportatges d'investigació d'À Punt observa, des de diferents punts de vista, la recent pujada del sou mínim interprofessional

La pujada del SMI és una mesura aparentment positiva que afecta a tots els ciutadans, però era necessària?
La pujada del SMI és una mesura aparentment positiva que afecta a tots els ciutadans, però era necessària? / À Punt
16 de març 2023 - 10:10

Fa tan sols cinc anys, qui percebia el salari mínim cobrava 735,9 euros al mes. Amb l'última pujada, la xifra se situa en els 1.080 bruts mensuals, la qual cosa suposa un increment del 46,7%.

El mes de febrer, el Consell de Ministres va aprovar la pujada del salari mínim interprofessional. Una mesura aparentment positiva que afecta a tots els ciutadans, però era necessària? Qui ix guanyant amb aquesta pujada? Zoom, el programa d'investigació d'À Punt, analitza els punts més importants d'aquesta recent modificació.

Al voltant de 2.500.000 de persones es beneficiaran d'aquesta mesura, segons els càlculs del govern i dels sindicats (UGT i CCOO). De fet, amb aquest increment, s'aconsegueix la meta que es va fixar l'executiu en el seu acord de coalició: situar l'SMI en el 60% del salari mitjà, seguint la recomanació de la Carta Social Europea. Així i tot, es suficient o necessitem més? L'espai presentat por Bérnar Giménez indaga en aquesta qüestió des de dos punts de vista: primer, en referència als preus del lloguer i, en segon lloc, en relació als preus dels aliments.

Bérnar Giménez investiga si es pot viure només amb el salari mínim
Bérnar Giménez investiga si es pot viure només amb el salari mínim / À Punt

Si hi ha algú que cobra, hi ha una altra persona que paga. Quina postura tenen els empresaris respecte de la pujada del salari mínim interprofessional? Com ho afronten els autònoms?

Al marge de la postura professional, es pot viure només amb el salari mínim? L’equip de Zoom contarà aquest dilluns 20 de març a les 22 hores, la història des de totes les perspectives: amb persones que sobreviuen amb més de 735,9 euros i les que ho fan amb menys.

També et pot interessar

stats