Zoom analitza el problema de l’assetjament escolar

El bullying representa, a la Comunitat Valenciana, el 9 per cent de totes les incidències registrades per la Conselleria d’Educació.

En acabar Zoom, À Punt emetrà el reportatge Infancia golpeada del programa 360º que emet EITB, la televisió pública basca.

Zoom analitza el problema de l’assetjament escolar
Zoom analitza el problema de l’assetjament escolar / Departament de Comunicació
28 de maig 2021 - 11:23

El programa de reportatges d’investigació Zoom aborda el pròxim dilluns 31 de maig el problema del l’assetjament escolar. L’equip que encapçala Bérnar Giménez posa el focus en una realitat que, malauradament, conviu amb nosaltres. Segons l’ONU, un de cada tres xiquets i xiquetes patix bullying al món. Però no cal anar lluny per a trobar històries reals: l’assetjament escolar representa, a la Comunitat Valenciana, el 9 per cent de totes les incidències registrades per la Conselleria d’Educació.

En Zoom, dilluns parlaran d’un popular raper, d’un famós youtuber i d’un esportista que va arribar a l’elit del bàsquet. Arkano, Miquel Montoro i Iñaki Zubizarreta han assolit l’èxit i, també els tres, van patir assetjament escolar.

El programa analitzarà la figura de l’agressor. Segons l’ONG Save the Children, quasi un de cada tres adolescents reconeix haver assetjat algú a l'escola alguna vegada. El jugador de bàsquet Óscar Onrubia forma part d’esta estadística, i coneixerem per què va maltractar els seus companys. 

Bérnar Giménez entrevistarà el professor i l’alumnat del col·legi Lluís Vives de Sueca. Preocupats pel fenomen de l'assetjament escolar, han creat una websèrie sobre el bullying dirigida a joves i feta per ells mateixos. El seu projecte ha rebut el Premi a la Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació.

Amb periodicitat setmanal, i en 55 minuts, cada reportatge enfoca un tema amb esperit crític i busca noves respostes. Aquesta segona setmana, el programa Zoom dedicat al fenomen de l’extrema dreta a la Comunitat Valenciana va ser, amb un 7% de quota de pantalla, l’opció triada per vora 132.000 espectadors i espectadores en el prime time de dilluns.

Zoom és una sèrie de reportatges d’investigació sobre assumptes socials i polítics d’actualitat centrats en la Comunitat Valenciana, i que desperten una certa preocupació. El programa posa el focus en els perquès i les seues conseqüències. En el mateix sentit, apunta cap a les claus de cada assumpte a través de l’entrevista i de la investigació per a entendre-ho tot amb més profunditat i rigor periodístic.

En acabar Zoom, À Punt emetrà el reportatge Infancia golpeada del programa 360º que emet EITB, la televisió pública basca. Després de l'assassinat d'una dona, en la majoria dels casos queden víctimes invisibles. Sis de cada deu dones assassinades per les seues parelles o exparelles eren mares. Amb les seues morts, els xiquets queden en una situació difícil, sense recursos emocionals ni econòmics per a eixir avant. Aquest programa ha volgut donar veu a aquests menors oblidats pels focus per a descobrir el drama que amaguen. 

 

També et pot interessar

stats