‘Zoom’ analitza el negoci de l’amor

El programa d’investigació d’À Punt examina les causes de l’augment de persones solteres a Espanya i indaga en les noves maneres de lligar.

L'equip de Bérnar Giménez investiga per què ha augmentat tant el nombre de persones sense parella.
L'equip de Bérnar Giménez investiga per què ha augmentat tant el nombre de persones sense parella. / À Punt
11 de febrer 2022 - 12:20

Al desembre passat, la xifra de solters a Espanya superava els 14 milions. Més de set i mig són homes i les dones estan vora els sis milions i mig. A què es deu aquest fenomen? El dilluns 14 de febrer, coincidint amb la celebració de Sant Valentí, un dels patrons dels enamorats, Zoom, l’espai de reportatges d’investigació d’À Punt buscarà les causes d’aquest increment de persones sense parella i examinarà les noves maneres de buscar l’amor, algunes convertides en un caldo de cultiu per als estafadors.

La tendència dels últims anys sobre l’augment de persones solteres és una realitat que constata l’Institut Nacional d’Estadística, que xifra en més de 14 milions de persones sense parella, el màxim històric. El nombre de llars unifamiliars no ha fet més que augmentar: 4,79 milions d’espanyols viuen sols i, encara que molts són persones majors, creixen les xifres en el cas dels joves. Segons els experts, el futur es decanta per la solteria, una tendència en creixement en tots dos gèneres. Encara que cada vegada n’hi ha més, vivim en una societat en la qual les persones solteres encaixen? Els dos sexes senten la mateixa pressió social per a emparellar-se?

València se situa en un informe com la ciutat amb infidels d'Espanya
València se situa en un informe com la ciutat amb infidels d'Espanya / À Punt

Si ens preguntaren com vivim l’amor, cadascun contestaria segons la seua experiència, perquè l’amor és un fenomen en canvi constant. També ha variat la manera de buscar parella. Les aplicacions han obert un horitzó de possibilitats, però són segures? Coneixerem la història de Jorge i Carmen, que van ser víctimes d’una estafa. Al primer li van traure més de 150.000 euros i, a la segona, més de 80.000. Encara que l’evolució tecnològica ha facilitat la manera de lligar, hi ha mètodes tradicionals que subsisteixen, com les agències matrimonials. També coneixerem empreses de matchmaking, que fan una cerca activa dels perfils que sol·liciten els seus clients, això sí, els preus oscil·len entre els 6.000 i els 20.000 euros.

Així mateix, coneixerem les xifres de la infidelitat. Un estudi realitzat per la web de cites per a casats Ashley Madison reflecteix en quines ciutats espanyoles hi ha una major concentració d’infidels. En aquest sentit, l’informe col·loca València com la ciutat més infidel del país, per davant de Barcelona i Madrid.

Aquest dilluns, À Punt fa Zoom sobre… el negoci de l’amo

També et pot interessar

stats