‘Zoom’ analitza l’alt índex d’abandonaments d’animals de companyia a Espanya

L’espai de reportatges d’À Punt indaga els motius reals de l’alta taxa de desatenció a les mascotes

Més de 300.000 animals de companyia són abandonats a Espanya cada any
Més de 300.000 animals de companyia són abandonats a Espanya cada any / Departament de Comunicació
30 de setembre 2022 - 12:14

Més de 300.000 animals de companyia són abandonats a Espanya cada any, segons les estimacions de la Fundación Affinity. Factors econòmics, mal comportament de l’animal o falta de temps del responsable són alguns dels motius més habituals per a intentar justificar-ne l’abandonament. Són excuses o amaguen problemes reals? ‘Zoom’, l’espai de reportatges d’investigació del canal autonòmic valencià es qüestiona aquesta setmana per què Espanya és un dels països europeus on més mascotes s’abandonen i en quines condicions es produeixen aquestes desatencions.

L’espai de reportatges d’investigació comptarà la historia de Matt, un gos que deixaren nugat a la porta d’un supermercat en unes pèssimes condicions i la de Lola, una gosseta que aparegué abandonada a Nules el passat més d’agost.

A Espanya, hi ha el doble de mascotes que xiquets, i el mercat s’ha adaptat a aquest nou tipus de clientela als quals els ofereix de tot: spa per a gossos, tot tipus d’articles de luxe, i, fins i tot, funerals amb els mateixos detalls que s’ofereixen per a les persones. Humanitzar els animals pot ser, inclús, una manera de maltractament?

Espanya és un dels països europeus on més mascotes s’abandonen
Espanya és un dels països europeus on més mascotes s’abandonen / Departament de comunicació

El Consell de Ministres aprovà el passat mes d’agost l’avantprojecte de llei dels drets dels animals, una norma pionera per a garantir el benestar animal, que endureix el Codi Penal en prescriure penes de 36 mesos de presó en los casos de maltractament animal amb resultat de mort.

També et pot interessar

stats