‘Zoom’ analitza el desastre dels incendis forestals a la Comunitat Valenciana en l'arrancada de la cinquena temporada

L'espai d'investigació d'À Punt torna el dilluns 5 de setembre amb un especial sobre els incendis de la Vall d'Ebo i Begís.

‘Zoom’ enceta nova temporada en À Punt amb reportatge d'investigació sobre els recents incendis forestals a la Comunitat Valenciana
‘Zoom’ enceta nova temporada en À Punt amb reportatge d'investigació sobre els recents incendis forestals a la Comunitat Valenciana / À Punt
03 de setembre 2022 - 11:00

Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt torna a l'horari de màxima audiència de dilluns amb un especial que indaga les causes i conseqüències dels devastadors incendis patits a la Comunitat Valenciana aquest estiu. L'espai presentat per Bérnar Giménez analitza l'angoixa que s'ha viscut en diferents localitats valencianes afectades pel foc, així com la tasca dels bombers i professionals que durant dies han lluitat contra les flames.

En 2022, s'han cremat més de 760.000 hectàrees forestals a Europa, una àrea superior a la província de Castelló. Lamentablement, Espanya lidera aquest rànquing amb més de 283.000 hectàrees cremades, la pitjor dada des que es fan registres.

A la Comunitat Valenciana, s'han incendiat més de 300.000 hectàrees en els focs registrats a la Vall d'Ebo i Begís. En proporció, parlem d'una superfície que suposa el 10,5% del conjunt de terra cremada a l'estat.

Zoom ha viscut en directe els dies d'angoixa que van passar els veïns i professionals per a apagar les flames que van destruir edificis i entorns naturals que tardaran dècades a recuperar-se. En les catàstrofes de la comarca de la Marina i l’Alt Palància, els serveis d'emergència es van veure obligats a ordenar evacuacions. Al drama ecològic es va unir l'humà.

Ha arribat el moment d'analitzar les causes i les conseqüències dels incendis. Per què són tan agressius? Quines circumstàncies han facilitat l'avanç de les flames? Què podem fer perquè aquestes catàstrofes no es repetisquen? Què fem amb els nostres boscos? En Zoom, aquest dilluns 5 de setembre a les 22 hores.

També et pot interessar

stats