'Zoom' analitza el culte al cos

L'espai de reportatges d'investigació d’À Punt aprofundeix dilluns en l'origen de l'obsessió per la imatge i les conseqüències que té en la salut física i mental de les persones

Dilluns, el culte al cos en 'Zoom'
Dilluns, el culte al cos en 'Zoom' / Departament de Comunicació
25 de març 2022 - 13:39

Una setmana després de reunir enfront de les pantalles més de 100.000 espectadors en l'especial “Refugiats d'Ucraïna” i aconseguir el màxim històric de la segona temporada en À Punt, Zoom proposa aprofundir en el culte al cos, una obsessió per a una gran part de la societat que pot derivar en conseqüències greus per a la salut física i mental de les persones. L'espai de reportatges d'investigació de la cadena autonòmica valenciana, produït per Secuoya Studios, indaga el pròxim dilluns 28 de març els orígens d'aquesta atenció excessiva per la imatge, les conseqüències que té i l’extensió en les xarxes socials.

L'equip, amb Bérnar Giménez al capdavant, analitzarà les causes que han portat els humans a seguir uns certs cànons de bellesa, que han anat evolucionant amb el pas dels segles. La insatisfacció corporal d'homes i dones és molt més gran ara que fa 50 anys, segons una sèrie d'enquestes i informes, la qual cosa s'evidencia en l'augment de persones que decideixen cuidar més el seu cos, tant pel que fa a la salut com a la imatge.

Seguir una vida saludable és beneficiós, d'això no hi ha cap dubte, però què passa en el cas de la imatge? Rebem pressió per a tindre un cos “convencional"? Per a modificar el físic, l'opció més saludable és l'esport. No obstant això, practicar esport representa perills? Ens podem arribar a obsessionar? L'obsessió per l'exercici físic pot derivar en vigorèxia, un trastorn mental que afecta la conducta alimentària, que està relacionat amb el consum de substàncies nocives per a l'organisme i altera els hàbits de vida. A Espanya, es calcula que afecta 700.000 persones. El programa entrevista dos afectats que van posar en risc la vida a causa de l’obsessió per l'esport.

L'any 2021 es van efectuar unes 200.000 intervencions a Espanya
L'any 2021 es van efectuar unes 200.000 intervencions a Espanya

Malgrat els riscos, en l'estat espanyol s'efectuen unes 200.000 operacions estètiques a l'any, segons un estudi de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica. L'operació més comuna el 2021 va ser l'augment de pit, amb més de 60.000 intervencions. La segona més sol·licitada va ser la liposucció, amb 42.000 intervencions, i la tercera, la reducció d'abdominal, amb 26.000.

També et pot interessar

stats