‘Zoom’ analitza les causes i conseqüències de l'infrafinançament a la Comunitat Valenciana

L'espai de reportatges d'À Punt inclou una entrevista al president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, sobre les raons per les quals un càntabre rep 703 euros més que un valencià dels pressupostos generals de l'Estat. 

L'equip de Bérnar Giménez analitza les conseqüències de l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana
L'equip de Bérnar Giménez analitza les conseqüències de l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana / À Punt
14 de gener 2022 - 10:50

La Comunitat Valenciana ha sigut maltractada pel sistema de finançament des que se’n va aprovar el primer model en 2002. Rep cada any 1.325 milions d'euros menys del que li hauria de correspondre a través dels pressupostos generals de l'Estat, és a dir, cada valencià obté 215 euros menys a l'any que la mitjana estatal (2.618 €).

Mentre les valencianes i els valencians estem a la cua en finançament, cada càntabre rep 3.321 euros a l'any, la qual cosa suposa 703 euros més que un ciutadà de la Comunitat Valenciana.

Per aquest motiu, Zoom, l'espai de reportatges d'investigació del canal autonòmic valencià, analitzarà aquest dilluns 17 de gener els motius d'aquest enorme greuge dins d'un model que fa anys que espera una profunda reforma i que ha convertit aquesta comunitat en la segona més endeutada del país.

'Zoom' inclou una entrevista al president càntabre Miguel Ángel Revilla
'Zoom' inclou una entrevista al president càntabre Miguel Ángel Revilla / À Punt

El programa, capitanejat per Bérnar Giménez, entrevistarà el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, perquè aporte la seua visió sobre aquest gran desajust que pateixen els valencians i les valencianes, que afecta serveis tan essencials com l'educació, la sanitat i la dependència, entre altres.

El 3 de desembre passat, el Ministeri d'Hisenda va enviar a les autonomies un esborrany del nou model de finançament
El 3 de desembre passat, el Ministeri d'Hisenda va enviar a les autonomies un esborrany del nou model de finançament / À Punt

El 3 de desembre passat, el Ministeri d'Hisenda va enviar a les autonomies un esborrany del nou model de finançament. Posarà fi aquesta proposta a la desigualtat que pateix la Comunitat Valenciana? Estem, per fi, en el bon camí per a obtindre un finançament més just i equitatiu?

Dilluns que ve, À Punt fa ZOOM en… l'infrafinançament.

També et pot interessar

stats