‘Zoom’ analitza les amenaces del Nadal

L'espai de reportatges d'investigació d'À Punt repassarà com l'increment de la incidència de la covid, la pujada de preus i el temor al desproveïment marcaran les pròximes festivitats

La pandèmia ha marcat un abans i un després, que ha estimulat una anticipació del consum nadalenc.
La pandèmia ha marcat un abans i un després, que ha estimulat una anticipació del consum nadalenc. / Departament de Comunicació
17 de desembre 2021 - 11:16

Estem a les portes de les festes nadalenques. Fa just un any, la població pensava que estàvem en el Nadal de la recuperació. No obstant això, dotze mesos després ens trobem en un escenari molt diferent de l'esperat amb la incidència per contagis en plena expansió i el temor a un “tsunami d'infeccions”, denominat així per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que ens porte a nous confinaments. Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d'À Punt produït per Secuoya Studios, indaga aquesta setmana en les grans amenaces del Nadal 2021.

Sens dubte, el principal desafiament és afrontar el segon Nadal covid. L'aparició de la variant òmicron, suposadament més infecciosa que les anteriors, l'augment dels contagis i la pressió hospitalària amenacen amb una nova onada, la sisena des que va aparéixer el coronavirus. Pot haver-hi noves restriccions de moviment en els pròxims dies?

Les primeres alarmes van apuntar al possible desabastiment per la crisi mundial de subministraments. Ningú en la indústria va veure les conseqüències que la pandèmia provocaria en el sector a curt, mitjà i llarg termini. La pandèmia ha marcat un abans i un després, que ha estimulat una anticipació del consum nadalenc.

Una altra pressió forta sobre la població és l'escalada històrica dels preus. Els problemes en la cadena logística i l'encariment del gasoil, entre altres factors, han contribuït a elevar el cost d'alguns dels productes típics d'aquesta època. És el cas dels aliments, que s'han disparat fins a màxims de fa una dècada: Podrien pujar més de cara a Nadal? L'equip capitanejat per Bérnar Giménez intentarà donar resposta a aquestes i altres qüestions al voltant d'un nou Nadal atípic.

També et pot interessar

stats