‘Zoom’ acomiada temporada amb una anàlisi en profunditat de l'amenaça de la sequera a la Comunitat Valenciana

L'espai de reportatges d'À Punt investiga les conseqüències de l'escassesa de pluja en la societat, l'agricultura i la salut

'Zoom' analitza com afecta la falta de pluges a la Comunitat Valenciana
'Zoom' analitza com afecta la falta de pluges a la Comunitat Valenciana / À Punt
09 de juny 2023 - 10:05

Fa a penes un mes era preocupant l'estat de sequera, però les pluges d'aquestes últimes setmanes han ajudat a pal·liar-la. Unes tempestes que poden portar a la tranquil·litat, però, ha canviat la situació realment? Com es troben els pantans? Zoom acomiada la temporada amb una anàlisi en profunditat de l'amenaça de la sequera a la Comunitat Valenciana.

El programa d'investigació d'À Punt investiga com afecta a la societat aquesta anomalia climatològica. Per a això, l'espai començarà per l'activitat que més pateix les seues conseqüències: l'agricultura. Quina és la situació del camp valencià?

La sequera té un impacte evident en aquest sector, però també en la salut, tal com corroboren les xifres d'experts sobre l'augment de les al·lèrgies i el nombre de pacients amb malalties respiratòries.

Com és possible que hàgem arribat a una situació de sequera hidrològica? Segons les dades, una dutxa de cinc minuts suposa una despesa mitjana de 100 litres d'aigua. La mateixa quantitat que bevem durant 50 dies. Malgastem l'aigua emmagatzemada, sabem utilitzar-la?

Vivim en una zona d'estius calorosos i sequeres periòdiques. Per això, Zoom exposa algunes de les solucions davant aquesta situació. El programa explicarà quin és el paper de les dessaladores, com la de Xàbia, construïda després de la sequera patida pel poble el 1999. A més, posarà sobre la taula els usos de les depuradores: és viable reutilitzar l'aigua que gastem?

À Punt fa zoom sobre la sequera… aquest dilluns 12 de juny a les 22 hores.

Després de ‘Zoom’

À Punt emetrà després, a les 23:15 hores, Metamorfosi. És un documental que desenvolupa una nova narrativa al voltant del canvi climàtic i ofereix un profund missatge d'esperança. Filmat a Vanuatu, Nou Mèxic, Alberta, les Illes Canàries, Califòrnia i Mèxic, contraposa bellesa i pèrdua amb imatges poderoses i impactants.

A continuació, arribarà el torn d’El quart regne, que és el regne dels plàstics. Aquest documental es basa en un centre de reciclatge de Nova York, on les llaunes i les botelles de plàstic buides es converteixen en el somni dels habitants, en la seua majoria immigrants que lluiten per una vida millor. 

També et pot interessar

stats