Xavi Sarrià, Ramonets i demostracions de muixerangues entre les “Experiències À Punt” de la 10a Fira Valenciana de la Música

El dissabte 5 de novembre al Parc Ribalta de Castelló de la Plana

El programa musical líder de la ràdio pública valenciana, Territori Sonor, desplaçarà una unitat mòbil a l’Auditori de Castelló per a emetre en directe els programes dels dies 3 i 4 de novembre (dijous i divendres, respectivament), amb entrevistes als artistes, així com als organitzadors i agents professionals que passaran per l’Auditori a prendre el pols a la indústria musical.

Cactus
Cactus
25 d'octubre 2022 - 10:06

La Fira Valenciana de la Música Trovam tornarà a comptar amb la col·laboració d’À Punt Mèdia en la seua desena edició que se celebrarà a Castelló de la Plana entre el dimarts 2 i el dissabte 5 de novembre. Amb la denominació “Experiències À Punt”, l’ens públic de televisió, ràdio i web tindrà dos escenaris situats en localitzacions molt conegudes de la localitat: el Templet i el Passadís de les Arts del Parc Ribalta. En eixos dos emplaçaments, el públic podrà gaudir amb diverses propostes durant tota la jornada del dissabte 5. Així, hi haurà concerts per a tota la família amb Ramonets i Scorcia & Big 54; la Conlloga Muixeranga de Castelló i la Muixeranga de Guadassuar faran demostracions per als assistents; i, finalment, hi actuaran Xavi Sarrià, Cactus i Niuss. Tots els espectacles tindran entrada lliure i gratuïta.

‘Territori Sonor’ en directe dos dies des de l’Auditori de Castelló

El programa musical líder de la ràdio pública valenciana, Territori Sonor, desplaçarà una unitat mòbil a l’Auditori de Castelló per a emetre en directe els programes dels dies 3 i 4 de novembre (dijous i divendres, respectivament), amb entrevistes als artistes, així com als organitzadors i agents professionals que passaran per l’Auditori a prendre el pols a la indústria musical.

Concerts per al públic familiar

El Templet del Parc Ribalta de la capital de la Plana Alta encetarà les activitats a les 11 del matí del dissabte 5 de novembre amb música per al públic familar. Allà hi actuarà Ramonets, una de les formacions valencianes amb més seguidors de totes les edats. La seua popularitat es basa en la vitalitat de les seues cançons i en la participació que fomenten en els concerts. Després de dos discos (Rock en el col·le i Ser major és un ful) amb versions del grup nord-americà Ramones, es van atrevir a compondre a l’hora de preparar el tercer àlbum, Fes-ho tu mateix. Ara estan de gira amb Flipa, una altra crida a l’optimisme, a aprendre i a ballar. S’ha de destacar la temàtica de les cançons, on s’intercalen lletres lúdiques i festives amb altres que aborden assumptes de caire social com la igualtat, la diversitat o la protecció del medi ambient. Així mateix, la banda promou la imaginació, la superació i l’enfortiment dels vincles familiars o d'amistat.

Ramonets
Ramonets

D’altra banda, el cantant i guitarrista Miguel Ángel Escorcia i la banda Big54 portaran a l’escenari À Punt l’espectacle El rock & roll també és cosa de xiquets. Es tracta d’una proposta didàctica, molt divertida i única al nostre país en la qual s'explica el naixement, origen i posterior evolució i expansió del moviment musical més explosiu de la història: el rock ‘n’ roll. S’ha de recordar que Escorcia és un músic de llarga trajectòria en formacions com Los Swinguers i Cat Club i col·laborador d’artistes com Imelda May, Slim Phantom (Stray Cats) o Crazy Cavan. El grup presenta el disc on recullen les cançons que interpreten en directe i on han participat la presentadora Carolina Ferre, qui ha posat la veu en off en valencià, i el músic José Manuel Casañ (Seguridad Social), qui ho ha fet en castellà. A més, la portada de l’àlbum està dissenyada per Paco Roca, dibuixant de còmics valencià i guanyador d'un Goya per Arrugas.

Demostracions de Muixerangues

L’escenari À Punt situat al Passadís de les Arts del Parc Ribalta de Castelló tornarà a l’activitat a partir de les 20:00 hores per a les demostracions de Muixerangues. Enguany, la Fira Valenciana de la Música acollirà les espectaculars torres humanes realitzades per la Conlloga Muixeranga de Castelló i la Muixeranga de Guadassuar.

Conlloga
Conlloga

La primera és una associació cultural creada en desembre de 2013 amb la finalitat bàsica de recuperar i promoure esta tradició a la capital de la Plana Alta i les comarques del nord de la Comunitat Valenciana. Així mateix, entre els seus objectius inclouen la difusió de la cultura valenciana, la promoció de la normalització del valencià i el reconeixement de la igualtat efectiva entre homes i dones.

Per altre costat, la Muixeranga de Guadassuar “La Carabassota” va ser fundada a principis del 2017. Eixe any va participar per primera vegada en la Cavalcada de la Repartició de la Carn, que se celebra el 21 de gener, vespra del dia del patró de la localitat de la Ribera Alta. Eixa s’ha convertit en l’actuació principal d’esta Muixeranga.

Presentacions en directe de Xavi Sarrià, Cactus i Niuss

Finalment, al mateix Passadís de les Arts del Parc Ribalta, tindran lloc les actuacions de Xavi Sarrià, Cactus i Niuss a partir de les 22:00 hores. El primer posarà de llarg l’àlbum Causa, format per un repertori de 10 peces que ha encisat el públic i la crítica. En directe, el cantant i guitarrista capitaneja una potent banda elèctrica que combina a la perfecció i de manera única i especial diferents gèneres que van del reggae a l’ska, passant pel hardcore, el rock i la millor tradició valenciana. A més, Xavi Sarrià aprofitarà per recuperar peces del seu debut en solitari, Amb l’esperança entre les dents, on va demostrar la seua capacitat per combinar emotivitat, compromís i personalitat.

Niuss
Niuss

 Cactus és una de les formacions de música urbana més potents del panorama valencià. El projecte va sorgir a les comarques del Comtat i l’Alcoià quan tres joves -Eldemuro, Mik Kelen i Samantha- van unir esforços per experimentar. El seu debut es va produir en abril del 2018 amb un treball homònim que els va obrir les portes de locals i festivals valencians i catalans. La seua proposta es va consolidar plenament un any després amb la publicació del disc Roma. Actualment, la formació presenta l’àlbum Mode avió, editat el passat mes d’abril i on aprofundeixen en la seua aposta per les melodies ballables i els ritmes frescos. A més, als ingredients habituals han sumat una potent secció de vents amb trompeta i trombó i la veu d’Ana Campoy, qui ha substituït Samantha.

 Des de la Ribera del Xúquer arribarà Niuss, formació que reuneix cares ja conegudes en el circuit de la música en valencià. En aquest nou projecte, la banda s’amara dels ritmes de l’indie, el pop i el mestissatge, amb pinzellades de música electrònica, per a facturar unes cançons carregades d’energia. A més, en les lletres aborden la importància de ser u mateix, de no tenir por a equivocar-se, d’implicar-se en allò que ens importa i de lluitar pel que somiem allunyant-se d’aquelles coses que no ens fan bé. D’aquesta manera, han editat un grapat de temes (“Ressaca”, “La nit no ha acabat encara”, “Tempesta d’estiu”) que llancen missatges positius i il·lusionants amb esperit festiu.  

També et pot interessar

stats