‘Vides en estat d’alarma’ finalitza amb 70 entrevistes des del confinament

El programa web d’À Punt Mèdia, permet gaudir a la carta d’un aparador de la cultura valenciana

A l'últim programa, Montse Català va conversar amb Xavi Calvo, el director estratègic de València Capital Mundial del Disseny 2022
A l'últim programa, Montse Català va conversar amb Xavi Calvo, el director estratègic de València Capital Mundial del Disseny 2022

Vides en estat d'alarma és un videoblog efímer dedicat a la cultura valenciana. Han sigut quasi 1.700 minuts d’entrevistes personals durant el confinament. Trobades que han donat veu a professionals de totes les disciplines: disseny, art, música, teatre, doblatge, dansa, gastronomia, moda, il·lustració, cine, literatura, etc.

Cada dia, fins que va acabar la fase 1, el web d'A Punt Mèdia, i les seues xarxes socials amb l’etiqueta #Videsenestatdalarma, han publicat una entrevista nova. 70 converses publicades en total a 36 homes, 33 dones i 1 entrevista mixta.

El denominador comú de tots els entrevistats és que són nascuts a la Comunitat Valenciana. Concretament, el 67% procedents de València, el 23% d’Alacant i el 10% de Castelló. És a dir, quasi 28 hores de promoció dels projectes culturals que estan fent valencianes i valencians.

Gràcies a la tecnologia i amb només un telèfon mòbil ha sigut possible anar allà on estaven, ja fora a les seues residències dins de la Comunitat Valenciana o una mica més lluny fora de les nostres fronteres (Dinamarca, Noruega o Los Angeles).

El gènere de l’entrevista periodística ha recuperat la seua essència de proximitat gràcies a les converses disteses de la periodista Montse Català amb entrevistats de renom. Per la pantalla del seu telèfon mòbil han passat, entre altres, l’alcoiana Sol Picó, Premi Nacional de Dansa; l’alacantí José Luis Pérez Pont, gerent del Consorci de Museus de la CV; la il·licitana Susi Díaz, cuinera amb estrela Michelin; l’artista pegolina Inma Femenia; l’alcudiana Elisa Ferrer, que acaba de guanyar el Premi Tusquets amb la seua primera novel·la o el pianista valencià Rubén Talón amb més de 30 premis internacionals.

Vides en estat d’alarma és una producció pròpia dels informatius d'A Punt Mèdia que ens deixa històries destacables d'aquesta situació excepcional com la de la dissenyadora Dolores Cortés (Vila-real) que s'ha quedat amb 250.000 banyadors a la fàbrica per a aquest estiu. O la de la maquilladora Ana Lozano (Alginet) que estava rodant a Mèxic amb Spielberg i Javier Bardem i va haver de passar caminant la frontera cap als EUA, per Tijuana, per tornar a sa casa de Los Angeles. La pirotècnica Reyes Martí (Vila-real) conta com ha passat el coronavirus a casa. O la dissenyadora de vestuari Cristina Rodríguez que ha hagut de posposar la seua boda. El productor de cine Gustavo Ferrada (Borriana), que acaba de guanyar un Bafta per Klaus i set Annie (els Oscars de l’animació) o el cuiner Alberto Durà (Sant Joan d’Alacant) que treballa per al xef Jordi Cruz a Barcelona i acaba d’aconseguir la segona estrela Michelin.

Vides en estat d’alarma és molt més que un videoblog. Una finestra que ha traspassat ordinadors i tauletes per a fer de nexe en el confinament entre les cases dels entrevistats i les dels espectadors. Una manera senzilla, però il·lustrativa, de compartir amb ells des del web d’À Punt Mèdia les propostes culturals i d’oci del seu confinament. Al web d’À Punt Mèdia es queden allotjats 70 testimonis que ens ajuden a recordar aquests dies de confinament.

També et pot interessar

stats