Viatja fins a Palawan, una de les illes Filipines, amb ‘Valencians al món’

Mentre penses en les pròximes vacances, À Punt et convida el dimecres per la nit a descobrir un arxipèlag que es troba al sud-est d'Àsia i que compta amb platges d’una extraordinària bellesa

Tots els valencians que participen en el programa són amics des de fa anys i han format una gran família valenciana a El Nido

Marta Rodríguez, veïna de Sedaví
Marta Rodríguez, veïna de Sedaví / Departament de Comunicació
06 de juny 2023 - 12:00

Aquest dimecres 7 de juny, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà, amb el reporter Lluís Liñana, fins a les platges de les illes Filipines. Aquestes platges són famoses per ser un vertader paradís: tenen aigües cristal·lines, arena blanca, esculls de coral i una bellesa natural verge. I són, indubtablement, destinacions populars entre els amants de les platges i els entusiastes del turisme de naturalesa.

El reporter Lluís Liñana s'ha trasllat a la màgica Palawan
El reporter Lluís Liñana s'ha trasllat a la màgica Palawan

Laura Botella, de València, fa nou anys que viu a El Nido. Quedarem amb ella al seu negoci, la botiga Walang Problema. Després, passejarem pel centre del poble i farem buri waving. Més tard, farem un passeig en moto i visitarem la platja Corong Corong, on agafarem un vaixell per a visitar tres platges. Acabarem menjant mango amb xili i sal, una mescla ben explosiva.

Pepillo Soler, de València, fa deu anys que viu a El Nido. Ens trobarem amb ell al Panorama Villas, el seu hotel. Passarem una nit allí, però, abans, soparem a Chica Chica, el restaurant del mateix hotel. Amb Pepillo, bussejarem des d’un vaixell típic filipí i, finalment, acabarem a Twin Beach.

Pepillo Soler, veí de València
Pepillo Soler, veí de València

Marta Rodríguez és de Sedaví i fa un any i mig que viu a El Nido. Ens trobarem amb ella al moll de Corong Corong. Allí agafarem un vaixell per a fer island hopping, que no és una altra cosa que una excursió que consisteix a descobrir illes. Visitarem Hidden Beach, Star Beach i Seven Comandos. En aquesta última ens esperarà el seu home. Acabarem a sa casa, on coneixerem la família d’ell.

Susana Hernández, d’Alzira, fa huit anys que viu a El Nido. És xef i, amb ella, passejarem pel mercat central. Més tard, visitarem Cabañas Beach, on ens tirarem en tirolina. Aquesta connecta Cabañas Beach amb l’illa de Depeldet. Per últim, coneixerem l’home de Susana.

Nani Montoro, de Rafelbunyol, fa deu anys que viu a El Nido. Quedarem amb ell a San Vicente, un municipi situat a cent quilòmetres de El Nido. Nani ens farà una demostració de moto enduro a la platja del poble i anirem en bugui fins a sa casa. Però, abans, pararem per a descobrir un poble amb un estil de vida molt auster. Allí, visitarem el fort de santa Isabel. Finalment, coneixerem la família del nostre valencià.

Nani Montoro, veí de Rafelbunyol
Nani Montoro, veí de Rafelbunyol

Acabarem el programa al Panorama Villas amb tots els valencians que hauran eixit en el programa. Tots ells són amics des de fa anys i han format una gran família valenciana a El Nido. Amb ells, cuinarem i gaudirem d’una autèntica paella.

La gran connexió històrica entre les Filipines i Espanya

Espanya va colonitzar les Filipines durant més de 300 anys. Durant aquest temps, Espanya hi va introduir el seu idioma, la seua religió i el seu sistema polític a les Filipines. La influència espanyola, per tant, es reflecteix en aspectes de la cultura filipina, com ara l'idioma, els cognoms i la religió catòlica. Tot i que la colonització va acabar l’any 1898, el llegat perdura en l'arquitectura, la música i el menjar filipí.

També et pot interessar

stats