‘Valencians pel món’ ens convida demà al Brasil, el major exportador de café, sucre i telenovel·les del món

El programa visita l’antiga colònia portuguesa, amb les majors reserves d’aigua dolça del món, un terç de totes les selves del planeta i la major varietat de simis del món.

Vista aerea Brasil
María José Berbegall visita el país que equival al 47% de tota la superfície de Sud-amèrica.

Aquest dimecres 10 de març a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món, produït per La Cometa TV i Estrela Audiovisual, ens descobreix els secrets del Brasil. La reportera María José Berbegall visita el país que equival al 47% de tota la superfície de Sud-amèrica.

Macarena és de València, té trenta anys i en fa dos que viu al país. Aquesta enginyera ens mostrarà com és un típic (i xicotet) apartament a Rio de Janeiro. Amb ella disfrutarem de la famosa platja de Copacabana i del Crist Redemptor. A més, sobrevolarem l’anomenada ciutat meravellosa en helicòpter.

També coneixerem Adri, de 22 anys i de Sueca (Ribera Baixa). Fa huit anys que ella i la seua família es mudaren al Brasil a conseqüència de la crisi econòmica del 2008. Amb esta estudiant i els seus pares descobrirem el xurrasco brasiler, la genuïna bossa nova i una història d’amor de les que emocionen.

De la mà d’Alba, de 31 anys i de Gandia (Safor), coneixerem els contrastos de Sao Paulo. Amb aquesta periodista, subdelegada de l’agència EFE al Brasil, veurem el Mercat Municipal i tastarem fruites exòtiques i, fins i tot, mandarines valencianes. També visitarem el quilòmetre zero de la ciutat i la seua catedral. I, del centre de Sao Paulo, passarem a Paraisópolis, una favela de les més grans del Brasil.

Joan, de 34 anys i originari de Castelló de la Plana, exerceix de periodista. Porta ni més ni menys que set anys al país, i amb ell visitarem Cinelandia, una zona d’oci de Rio de Janeiro creada per un valencià fa cent anys. També amb Joan viurem el famosíssim Carnaval de Rio, o més aviat, descobrirem com la pandèmia ha afectat una de les festes més importants del continent americà. 

Per la seua banda, Pablo, de 31 anys i de Puçol (Horta Nord), va arribar al Brasil per amor. Amb ell descobrirem la bogeria pel culte al cos que es viu en aquest país americà, prepararem cervesa artesana i tastarem aperitius brasilers.

També Ismael, de 28 anys i d’Oliva (Safor), no s’ho va pensar dues voltes i va creuar l’Atlàntic per amor, el d’un brasiler amb qui s’ha casat i ha fundat una escola d’idiomes que comença a donar fruits. Amb aquest valencià al món tastarem l’entrepà de mortadel·la, una de les especialitats brasileres del menjar al carrer, i ens emocionarem tot visitant la tomba del gran Ayrton Senna, el pilot d’automobilisme de velocitat més famós del país.

Viatge a una de les societats més multiètniques del món

Malgrat ser el cinqué país més poblat del món, el Brasil presenta una de les densitats de població més baixes. La major part de la població es concentra al llarg del litoral, mentre que l'interior del país conté enormes buits demogràfics.

Colonitzat per Portugal, el Brasil és l'únic país de llengua portuguesa del continent americà, i el país amb major nombre de lusòfons del món. La religió amb més fidels és el catolicisme, i és el país amb major nombre de catòlics del món, tot i que un percentatge considerable de la població és evangèlica. La societat brasilera és una de les més multiètniques del món, ja que està formada per descendents d'europeus, indígenes, africans i asiàtics. 

També et pot interessar

stats