'Valencians al món' vola a la segona ciutat més important de Suècia: Göteborg

Rubén Brau
Rubén Brau fa sis anys que viu a Suècia / Departament de Comunicació
08 de novembre 2022 - 09:48

Aquest dimecres 9 de novembre a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món visita Göteborg, una ciutat sueca situada enfront de les costes de Dinamarca. Des de sempre, ha sigut per a Suècia un dels ports comercials més importants, ja que es tracta del més gran de tots els països nòrdics i té una característica curiosa: les seues aigües no es gelen com les de la resta.

José Rojas, és del Port de Sagunt (Camp de Morvedre), i Andrea Català, és de Quart de les Valls (Camp de Morvedre), són parella i viuen des de fa huit anys Göteborg. Amb aquests valencians visitem el Sillicon Valley suec. Després fem el famós treball en equip amb unes gracioses activitats on riurem moltíssim. Anem d’excursió a l'illa de Tjorn, on mengem un arenc típic i els acompanyem a la seua casa per acabar el dia fent ioga en un llac.

José i Andrea són parella i viuen des de fa huit anys Göteborg
José i Andrea són parella i viuen des de fa huit anys Göteborg / Departament de Comunicació

Javier Fabregat, és de Castelló de la Plana (Plana Alta), viu des de fa sis anys a Göteborg. Amb ell descobrim què és un safari d'ostres, agafem un caiac a Grebbestad a dos hores de Göteborg i mengem ostres. Després, Fjällbacka, famós poble de pescadors on s'ambienten les novel·les de l'escriptora sueca Camila Lackberg i lloc on va nàixer. Finalment, viatgem a Mölndal per a conéixer la família de Javier.

Alicia Elices, és de València, viu a Göteborg des de fa set anys. Ens reunim amb ella a la plaça Götaplatsen, al centre de la ciutat. Ens mostra el barri amb encant d'Haga i mengem un dolç típic suec. Acudim a la fortalesa de Skansen Kronan per a veure les vistes que té de la ciutat i passegem pel parc Solttskoggen, on visitem el zoo que hi ha a l'aire lliure.

Rubén Brau, és de la Foia d'Elx (Baix Vinalopó), fa sis anys que viu a Suècia, però tres a Göteborg. Ens trobem amb ell a la plaça Brunnsparken, on està l'estàtua del fundador de la ciutat. Anirem al bosc a buscar l'anomenat or de Suècia, els xampinyons. Com Rubén és enginyer i treballa per a Volvo ens explica dades curioses al Museu Volvo. Sopem al restaurant Heaven, on veiem les impressionants vistes a la ciutat i també el camp de futbol on el València va guanyar la UEFA, mentre tastem el famós entrepà de gambes.

Javier Bernabé, és de Callosa de Segura, viu a Göteborg des de fa set anys per amor. Gaudirem del parc d'atraccions Liseberg. Visitem el mercat Saluhallen, que és com el mercat central de València. Després farem caiac pels canals de Göteborg, pel centre de la ciutat. Acudim a una tenda de ceràmica per conéixer Juan, és de Callosa de Segura, i fa 30 anys que viu a Suècia per amor. Acabem el dia amb la família de Javier.

Juan Antonio, és de Burjassot (Horta Nord), viu des de fa quatre anys a Göteborg. Assistim a un tour amb vaixell pels canals de la ciutat i viure el vaixell viking i Lipstick. Ens traslladem a l'illa Marstrand, una de les més famoses d'estiueig en aquesta part de Suècia, on hi ha una fortalesa. Ens acomiadem de Juan Antonio jugant al Disckgolf Bana, en aquest joc suec has de tirar un frisbi dins d'una espècie de cistella.

Göteborg és una ciutat relativament moderna, va ser fundada l'any 1621. El centre de Göteborg es compon d'un gran nombre de museus, restaurants, cinc amb estreles Michelin, i un total de 160 cafeteries amb terrassa. Per tant, no hi ha res millor per viatjar a Göteborg que l'època estival per poder gaudir d'un passeig en vaixell, visitar el centre històric i descansar prenent un café a les seues terrasses.

També et pot interessar

stats