‘Valencians al món’ vola a Liverpool, el bressol dels Beatles

Aquest dimecres a les 22 hores Strawberry Fields Forever, Penny Lane i The Cavern, el pub on va començar la llegenda del pop

José Antonio Fernández, de Paiporta a Liverpool
José Antonio Fernández, de Paiporta a Liverpool / Departament de Comunicació
13 de desembre 2022 - 09:13

Les cançons dels Beatles són la banda sonora perfecta per fer una escapada a Liverpool, una ciutat elèctrica, repleta de vida i plans. Aquest dimecres 14 de desembre, a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món viatja a Liverpool (Anglaterra) de la mà de la reportera María José Berbegall.

Marina Escolano viu des de fa quatre anys a Liverpool. Visitarem la reconeguda Universitat de Liverpool, on treballa com a professora d'Egiptologia. A més, aquesta alacantina escriu per a la revista National Geographic. Amb ella visitarem el barri xinés més antic d'Europa i entrarem a les dues peculiars catedrals de Liverpool: la metropolitana catòlica i la catedral anglicana. Aquesta última és la més gran d'Anglaterra i, fins i tot, ha permés celebrar concerts de música techno. Per acabar, farem un reflexiu passeig per St. John's Garden.

Amb Ricard Carratalà, de Torrent (Horta Sud), gaudirem del Sefton Park, el pulmó verd de Liverpool que Ringo Starr menciona a la seua cançó In Liverpool. Després, visitarem un dels temples futbolístics més coneguts del món: Anfield Stadium, l’estadi del Liverpool Football Club. Per a acabar, gaudirem de les vistes de la ciutat des de la roda de fira.

Ricard Carratalà des de Torrent a Liverpool
Ricard Carratalà des de Torrent a Liverpool

Asun Vera, de València, va anar a Liverpool fa catorze anys per una oferta laboral. Amb ella, viurem el dia més terrorífic de l'any, Halloween, i recollirem les nostres carabasses. Buscarem la nostra disfressa pel centre de la ciutat i ens prepararem per a la festa de la nit.

Asun Vera va canviar València per Liverpool
Asun Vera va canviar València per Liverpool

Amb José Antonio Fernández, de Paiporta (Horta Sud), anirem de gira per a conéixer el gran llegat que van deixar els Beatles arreu de tota la ciutat. Visitarem el museu dels Beatles, on es troba tota la història de la banda que va canviar el món musical. Anirem a la porta de Strawberry Fields Forever i a Penny Lane. Ens acomiadarem de José Antonio a The Cavern, el pub on van començar a tocar els Beatles.

Maria Mira és d'Ibi (Alcoià), i viu a Liverpool des de fa set anys. Ella ens mostrarà el seu barri amb cotxe descapotat. Després, agafarem un ferri per a fer un passeig pel port, tastarem el deliciós Sunday roast i gaudirem de la nit de Liverpool fent un passeig per la zona del riu.

També et pot interessar

stats