‘Valencians al món’ viu un programa de cine recorrent la costa californiana

El programa més viatger d’À Punt es trasllada a un lloc de somni que compta amb un clima excel·lent i un estil de vida relaxat

Marta de Fuenterrobles a Irvine
Marta de Fuenterrobles a Irvine / Departament de Comunicació
11 d'abril 2023 - 10:51

Valencians al món travessa l’Atlàntic per a explorar la costa californiana, coneguda per les platges, els parcs temàtics i les opcions d'oci a l'aire lliure, amb la reportera María José Berbegall.

Estrella Císcar, d’Alginet, és mestra d’espanyol i fa díhuit anys que viu a Califòrnia. Amb ella hem visitat Universal Studios, un dels estudis de rodatge més antics i més importants del món, que, actualment, s’ha convertit en un parc d’atraccions.

Estrella, veïna d'Alginet
Estrella, veïna d'Alginet

José Carlos Lorenzale, veí de València, és consultor tecnològic i ajuda les empreses a digitalitzar-se. Fa un any que viu a Los Angeles. Ens hem trobat amb ell a Venice Beach i, junts, hem visitat la platja de Santa Monica i hem acabat a Malibu tirant-nos amb parapent.

Marta Valera, de Fuenterrobles, fa sis anys que viu a la ciutat d’Irvine. Ens hem citat amb ella a Manhattan Beach, on ens hem trobat amb la casa de la famosa sèrie televisiva Sensació de viure. A més a més, hem vist l’espectacular moll del port, que fa quasi 300 metres i és el més antic de la Costa Oest dels Estats Units. Després, hem passejat per Hermosa Beach i hem acabat a The Lighthouse Cafe, un dels locals de música jazz més importants de la Costa Oest entre els anys quaranta i setanta.

Fernando Rodríguez, veí de Piles, és enginyer de telecomunicació i fa vint-i-quatre anys que viu a Califòrnia. Amb el seu cotxe hem recorregut la Pacific Coast Highway, la carretera escènica més famosa de la Costa Oest i que va des de Mèxic fins al Canadà. Hem acabat dinant en un restaurant de Laguna Beach, on hem assaborit l’autèntica gastronomia californiana.

Fernando, veí de Piles
Fernando, veí de Piles

Valencians al món viatja a un lloc de somni descobert per conqueridors espanyols

El continent americà va ser descobert per conquistadors espanyols i gran part dels seus territoris van pertànyer a la corona de Castella i, posteriorment, a Espanya. Tot i que, quan parlem de la presència espanyola a Amèrica, l'habitual és pensar en els països que van des de Mèxic cap avall, la veritat és que una gran part del sud dels Estats Units va ser colonitzada per espanyols.

Prova d'això són els topònims de moltes de les seues ciutats, com ara San Antonio, a Texas, Los Angeles o Las Vegas. No obstant això, aquesta influència espanyola es va estendre molt més enllà: fins a huit dels cinquanta estats que formen els Estats Units conserven un nom heretat directament de l'espanyol.

També et pot interessar

stats