‘Valencians al món’ viu les màgiques nits del desert del Senegal

Visitem el país més hospitalari d’Àfrica per a descobrir els seus espectaculars sis parcs nacionals, les meravelloses platges, la música ètnica i l’emocionant ral·li Dakar

NP ‘Valencians al món’ viu les màgiques nits del desert del Senegal
‘Valencians al món’ viu les màgiques nits del desert del Senegal / Departament de Comunicació
04 de maig 2021 - 13:22

Aquest dimecres 5 de maig a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món, una producció d'À Punt Mèdia en associació amb La Cometa i Estrela Audiovisual ens descobreix els secrets del Senegal. La reportera María José Berbegall visita un país que fusiona passat i present, diversitat cultural i amor per la vida.

Estrella, de Carpesa (Horta Nord), va arribar al Senegal fa sis mesos. Amb aquesta professora d'educació especial comprarem teles africanes al mercat i encarregarem un vestit tradicional al moment. També visitarem la Mesquita de la Divinitat, una estampa icònica de Dakar, i el seu barri pescador. Ella ens mostrarà el Monument al Renaixement Africà, un dels més grans del continent, amb 49 metres d’alçada.

També coneixerem Susi, de Mislata (Horta Sud), que viu al Senegal des de fa set anys i té una agència de viatges. Ella ens mostrarà el desert de Lompoul, un dels més xicotets del món. De la seua mà descobrirem la vida quotidiana d'una família i la seua hospitalitat: cuinarem un guisat al foc i veurem com és una casa tradicional. Fins i tot serem convidats a un bateig!

Susi, de Mislata ens convidà a un bateig
Susi, de Mislata ens convidà a un bateig

De la mà d'Olga, d'Alacant, coneixerem el paper de les ONG al Senegal. Ella ens mostrarà un gimnàs orientat a la labor social i una illa que no té ni aigua ni llum, però que compta amb un entorn privilegiat.

Olga d'Alacant ara viu al Senegal
Olga d'Alacant ara viu al Senegal

Per part seua, Andrés, de Villena (Alt Vinalopó), se'n va anar al Senegal fa nou anys per a fundar la seua empresa d'exportació de vegetals cap a Espanya. Amb ell anirem a la reserva natural de Bandia, on albirarem girafes, rinoceronts i antílops.

Helena, de Carlet (Ribera Alta), porta set mesos al país. Amb aquesta professora d'espanyol descobrirem el mercat -les seues peculiars olors, els seus vius colors- i comprarem peix per al menjar. Helena ens obrirà les portes de la seua casa i ens presentarà la seua família.

Viatge a un país de reserves naturals

Els parcs i reserves naturals representen el 8% del territori nacional. Tenen un paper important en la preservació del medi ambient i contribueixen de manera significativa al desenvolupament turístic. En aquests espais protegits s'ha identificat un total de 169 espècies de mamífers i 540 espècies d'ocells.

El Senegal compta amb sis parcs nacionals: el parc nacional de Niokolo-Koba, a l'est del país; el parc nacional dels ocells de Djoudj; el parc nacional de la llengua de Berberia, a la regió de Saint-Louis; el parc nacional de les illes de la Magdalena, al llarg de Dakar; el parc nacional del delta del Salum, al sud; i el parc nacional de la Baixa Casamance, tancat des de fa uns anys a causa de disturbis a la regió.

El país té també una trentena de reserves naturals de menor mida, com la reserva de Guembeul, la reserva de Bandia, la reserva natural de Popenguine, o l'espai marí protegit de Bamboung.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de la Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians i valencianes a les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats