‘Valencians al món’ visita la zona turística més famosa del Carib mexicà: la Riviera Maya

Busseig, naturalesa i arqueologia precolombina pels seus 140 quilòmetres de platges, manglars, jungles i ruïnes

Valencians al món visita la Riviera Maya
Valencians al món visita la Riviera Maya / Departament de Comunicació
11 de maig 2021 - 10:22

Aquest dimecres 12 de maig a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món, una producció d'À Punt Mèdia en associació amb La Cometa i Estrela Audiovisual, ens descobreix els secrets de la Riviera Maya. La reportera Cristina Orts visita un paradís turístic que fusiona patrimoni arqueològic i natural, turisme de sol i platja i oci nocturn a parts iguals.

Antonio, de Crevillent (Baix Vinalopó), va arribar a la Riviera Maya fa deu anys. Amb aquest empresari turístic, que buscava un canvi de vida, veurem la platja d’Akumal i nadarem amb les tortugues. També visitarem una comunitat maia on podrem practicar la tirolina i la canoa i degustarem les especialitats típiques que ens cuinaran.

També coneixerem Javier, de Vila-real (Plana Baixa), que fa huit anys que viu a la Riviera Maya. Amb aquest inversionista descobrirem l’estil de vida del Carib i els famosos hotels de la regió. També veurem el centre de Playa del Carmen i els seus carrers més turístics.  

De la mà de Julia, una artista de circ de Godelleta (Foia de Bunyol) que porta set anys a Tulum, descobrirem algunes de les platges més espectaculars de la Riviera Maya. Amb Julia assistirem a una sessió de dansa en barra i veurem les ruïnes més importants de la cultura maia.

Javier de Vila-real viu ara a la Rivera Maya
Javier de Vila-real viu ara a la Rivera Maya

El busseig era el somni de Pasqual des de xicotet. Amb aquest instructor de Terrateig (Vall d’Albaida), que viu des de fa huit anys a la Riviera Maya, tastarem els típics tacos del país i practicarem el busseig pels espectaculars fons aquàtics del Carib.

Amb Andrea, d’Elx (Baix Vinalopó), que fa onze anys que viu a Mèxic i és instructora de busseig especialitzada en submarinisme en coves, disfrutarem del cenote Jardín del Edén. Ella ens mostrarà begudes i aliments tradicionals de Mèxic i ens presentarà Pedro, també d’Elx, el seu amic de tota la vida. Amb Pedro visitarem un temazcal, una mena de sauna típica del país i ens farem un massatge. 

Amb Olga, empresària que va fer un canvi de vida fa deu anys, visitarem Holbox. Aquesta empresària de Benicarló (Baix Maestrat) ens mostrarà aquesta meravellosa illa i ens presentarà Eva, de Llíria (Camp del Túria), que, cansada de la gran ciutat, va apostar per viure a la Riviera Maya. Amb elles pescarem a la mar per a fer un cebiche

La Riviera Maya és una zona turística de Mèxic situada a la costa de la mar Carib, a l'estat de Quintana Roo. Es localitza a la part oriental de la península del Yucatán. Consisteix en l'entitat federativa més jove de tot el país, perquè va aconseguir la jerarquia d'estat el 1974.

La Riviera Maya compta amb 405 hotels de classe internacional, cinc estreles i altres categories, que ofereixen unes 43.500 habitacions. La major part són complexos amb sistema tot inclòs.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de la Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians i valencianes a les diverses destinacions. 

També et pot interessar

stats