‘Valencians al món’ visita Virgínia, l’origen dels Estats Units

Els valencians residents allí ens acosten les seues històries personals mentre fan un passeig per les arrels de la primera colònia británica a Amèrica.

Fernando, Catarroja
L'esmorzar és ara una barbacoa, però amb sabor valencià / Departament de Comunicació
15 de març 2022 - 10:30

Aquest dimecres 16 de març a les 22.00 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobrix els secrets de la primera colònia británica a Amèrica. El reporter Lluís Liñana visita Virgínia, ens mostra el seu passat europeu i les històries personals dels nostres valencians.

Elena nascuda a Alcàsser (Horta Sud) i resident a Benifaió (Ribera Alta) ho va deixar tot per traslladar-se a Virgínia per la faena del seu marit. Amb aquesta mestra d’educació física passejarem per Virginia Beach, una ciutat molt turística que ens recordarà a qualsevol paisatge del nostre litoral. Ella ens mostrarà l’Aquari de l’estat i ens presentarà Fernando, el seu marit que és de Catarroja (Horta Sud). Fernando és comandant de l’Exèrcit de Terra i es va traslladar amb la família a Virgínia, a treballar a una de les bases de l’OTAN. Amb ell veurem els bucs de la base de Norfolk i farem una barbacoa a casa.

Els presentem els fills de Fernando i Elena
Els presentem els fills de Fernando i Elena

Carol porta la meitat de la seua vida als Estats Units. Amb aquesta valenciana d’Onil (Alcoià) visitarem un dels millors instituts de l’estat, on ella és professora d’espanyol. També ella ens mostrarà Jamestown Settlement, on vivien els primers colons dels actuals Estats Units. Es tracta d’un living history museum on es mostra com era la vida de les comunitats indígenes, de fet, de la zona era la famosa Pocahontas de Disney. A Williamsburg, la major atracció turística de l’estat, veurem com vivien els anglesos del segle XVIII a la colònia.

Daniel és de Sueca (Ribera Baixa) i va traslladar-se a Virgínia per amor fa 12 anys. A Richmond, la seua capital, visitarem el Capitoli i d’altres edificis importants per a la ciutat i l’estat. Daniel ens prepararà una sorpresa, ja que ens farà coincidir amb un altre equip de Valencians al món que tot just va estar rodant a Washington, l’estat que fa frontera amb Virgínia. També ell ens portarà a l’empresa on treballa, dedicada al marbre, i ens farà la famosa paella del programa.

Daniel no oblida l'autèntica paella de Sueca
Daniel no oblida l'autèntica paella de Sueca

Valencians al món s'ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions. 

També et pot interessar

stats