‘Valencians al món’ visita una Venècia insòlita sense turistes

La ciutat dels canals, famosa per l’artesania del vidre, els seus palaus i el seu elevat nombre de turistes, rebia uns 26 milions a l'any 

‘Valencians al món’ visita una Venècia insòlita sense turistes
‘Valencians al món’ visita una Venècia insòlita sense turistes
23 de març 2021 - 12:53

Burjassot, 23 de març de 2021. Demà dimecres, 24 de març, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món, produït per Cometa TV i Estrela Audiovisual, ens descobreix els secrets d’una Venècia insòlita. El reporter Enrique Tena visita una ciutat que rebia uns 26 milions de turistes cada any, però que està sorprenentment buida a causa de la pandèmia mundial.

David, 35 anys, de Monòver (Vinalopó Mitjà), triomfa amb les seues paelles a Venècia des de fa huit anys. Amb aquest xef professional cuinarem un arròs de marisc per a 50 persones, descobrirem els ponts i canals de la ciutat, el seu luxós Palau Ducal, i provarem el prosecco, el famós vi blanc escumós de la regió.

Coneixerem Paula, de 27 anys, de Montcada (Horta Nord). Aquesta filòloga fa set anys que viu a Venècia i es dedica a ensenyar el valencià en la universitat. Amb ella descobrirem com són les classes en temps de pandèmia i ens emocionarem amb el record de les seues amigues, a les quals fa temps que no veu.

Amb el guiatge de Javier, valencià de 41 anys que fa ni més ni menys que 12 anys que viu a Venècia, descobrirem el centenari Carnestoltes venecià i ens vestirem amb les meravelloses disfresses d'una sastreria especialitzada. Provarem la pizza i coneixerem els seus fills que, a causa de la pandèmia, fa molt que no han pogut visitar els seus iaios valencians.

Josep, de l’Alcúdia (Ribera Alta), té 33 anys i fa solament sis mesos que viu a Venècia. Aquest treballador del sector de l'agricultura ens mostrarà un dels últims tallers artesanals de màscares de Carnestoltes i la cultura de l'aperitiu després del treball.

Per part seua, Aitor, de 39 anys, de Massamagrell (Horta Nord), fa set anys que està a la ciutat dels canals. Precisament amb ell visitarem un taller artesanal de góndoles i muntarem en una. També degustarem un típic menú a base de pasta.

Jordi, de 33 anys i d'Alcoi, fa un any que està a Pàdua. Amb aquest lingüista, que prèviament havia treballat en À Punt, descobrirem l’Aperol Spritz i alguns entremesos típics d'Itàlia.

Amb Miguel, de Canals (Costera), de 45 anys, veurem el procés del vidre artesanal a l'illa de Murano. Amb aquest galerista, que fa vora 20 anys que viu a Venècia, provarem tota classe de productes típics que van més enllà de la típica pizza. Ell ens presentarà Pilar, d'Onda (Plana Baixa), de 40 anys. Aquesta castellonenca fa 11 anys que viu a la ciutat dels canals. Va arribar a Itàlia amb una beca d'estudis i ací va conéixer al que ara és el seu marit.

 Valencians al món s'ha adaptat als temps Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en diverses destinacions. 

També et pot interessar

stats