'Valencians al món' visita Stuttgart, el paradís alemany per als amants del motor

Aquest dimecres a la nit, la reportera Cristina Orts descobreix una ciutat que destaca per la llarga història automobilística i una arquitectura eclèctica

Cristina Orts, reportera de Valencians al món a Stuttgart
Cristina Orts, reportera de 'Valencians al món' a Stuttgart / À Punt Mèdia
30 de gener 2024 - 10:16

Aquest dimecres 31 de gener a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà, amb la reportera Cristina Orts, fins a Stuttgart, una ciutat alemanya amb una llarga història automobilística, una arquitectura eclèctica i alguns monuments i edificis de visita obligatòria, com ara el Palau Nou o el Museu Mercedes-Benz. La ciutat, envoltada de vinyes, ofereix una experiència gastronòmica i cultural única a Alemanya. A més a més, té un sistema de transport públic particularment eficient.

Elisa Badenes, veïna de València, citarà l'equip a l'Òpera Estatal de la ciutat. Aquest és un dels pocs teatres d'òpera alemanys que no van ser destruïts durant la Segona Guerra Mundial. La valenciana presentarà l'edifici. Elisa forma part de la companyia de ballet de l'òpera de la ciutat i és una de les ballarines principals des de l'any 2013. Aquest ballet fou la primera gran companyia d'aquesta disciplina en tot el país i la crítica la considera una de les millors del món pel que fa a la combinació de ballet clàssic i modern.

Marina González, veïna de València, visitarà els cellers Fellbacher Weingärtner, on faran un tast i, després, amb l’equip del programa, una excursió en caiac. També visitaran el palau de Ludwigsburg, un dels palaus barrocs més importants del país. Marga Muñoz, veïna de Casinos, acompanyarà l’equip a veure la torre de telecomunicacions de la ciutat. Aquesta és coneguda per ser la primera torre de telecomunicacions del món que es va fer de formigó. Seguidament, faran parada per a menjar i s'assabentaran que la gastronomia de la zona es basa en tres elements: la carn de porc, la pasta fresca i els productes lactis. Més tard, visitaran el Museu del Porc, el museu dedicat a aquest animal més gran que hi ha al món.

Natalia Díaz, veïna de València, i Marc Andrés, de Picassent, visitaran el mercat Markthalle, un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. Després, faran una parada en una cafeteria i, allí mateix, Cristina els farà un concurs per tal de descobrir si els dos valencians encara reconeixen els sabors valencians. Álvaro Moratinos, veí de Xàtiva, és un apassionat de l'automobilisme des que era xiquet i, per tant, amb ell, el programa visitarà el Museu Porsche i també el de Mercedes-Benz. José Luis Mateo, veí d'Oriola, fa 23 anys que viu a Stuttgart. Quedarà amb l'equip del programa al parc natural de Schönbuch, situat prop de la Selva Negra. D'allí, es desplaçaran a la Marktplatz de la ciutat de Herrenberg i, seguidament, visitaran Bäcker Baier, on aprendran a preparar brètzels, un dolç d'origen cristià que, segons diuen, vol representar els braços d'un xiquet resant.

També et pot interessar

stats