‘Valencians al món’ visita San Diego, la ciutat més espanyola de Califòrnia

La regió és un pol d’atracció del turisme pel seu estil de vida

Adel, de València, fa 9 anys que viu a San Diego i amb aquest enginyer coneixerem el llegat hispànic de la ciutat
Adel, de València, fa 9 anys que viu a San Diego i amb aquest enginyer coneixerem el llegat hispànic de la ciutat / À Punt
23 d'agost 2022 - 12:14

Aquest dimecres 24 d’agost a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les regions més dinàmiques de Califòrnia: la reportera María José Berbegall visita San Diego i ens mostra les seues platges i la seua història lligada a l’Imperi espanyol.

Armando, de Vinaròs (Baix Maestrat), fa ja 10 anys que viu a San Diego. Amb este instructor de pàdel anirem al port esportiu i navegarem amb llanxa ràpida. També visitarem el Museu Marítim, que conserva una de les col·leccions d’embarcacions més grans dels EUA, i anirem a un partit de futbol, on coneixerem el porter Koke Vegas, valencià d’adopció, amb qui eixirem de festa.

Armando, de Vinaròs, amb el porter Koke Vegas, valencià d'adopció
Armando, de Vinaròs, amb el porter Koke Vegas, valencià d'adopció / À Punt

Carlos, de Cocentaina (Comtat), fa 6 anys que viu a San Diego. Amb este informàtic veurem el port i visitarem els escenaris de Top Gun, i també dinarem una barbacoa al restaurant de la pel·lícula. A Pacific Beach, la platja més famosa de San Diego, practicarem el surf. 

Carlos, de Cocentaina, ens descobreix la platja més famosa de San Diego
Carlos, de Cocentaina, ens descobreix la platja més famosa de San Diego / À Punt

Elena, de València, fa 22 anys que viu a San Diego. Amb aquesta agent immobiliària visitarem La Jolla, un dels barris més rics de la ciutat, i veurem els pelicans i els lleons marins. Amb Elena i el seu fill recorrerem Ocean Beach, on veurem un mercat i ballarem al carrer.

Elena, de València, és l'amfitriona a Ocean Beach
Elena, de València, és l'amfitriona a Ocean Beach / À Punt

Adel, de València, fa 9 anys que viu a San Diego. Amb este enginyer veurem el llegat hispànic de la ciutat, com ara el monument a l’explorador Juan Rodríguez Cabrillo. També visitarem el Far i el barri de Coronado, un dels més luxosos de la ciutat, i l’Old Town, el centre històric. Finalment, veurem un safari que és una rèplica dels hàbitats d’un muntó d’animals salvatges.

Ángel és d'Orpesa i fa 8 anys que viu a Tijuana
Ángel és d'Orpesa i fa 8 anys que viu a Tijuana / À Punt

Amb Ángel, d’Orpesa (Plana Alta), que fa 8 anys que viu a Tijuana, visitarem l’altra banda de la frontera. Ell ens mostrarà el mur que separa Mèxic dels EUA. També dinarem al restaurant on es va inventar l’ensalada Cèsar i visitarem un mercat de productes típics: pinyates, gastronomia i figures religioses. 

També et pot interessar

stats