‘Valencians al món’ visita Marràqueix, la perla roja del Marroc

No és d'estranyar que cada vegada més persones vulguen quedar-se a viure en eixe país. Una mescla d'influències berbers, àrabs i franceses n’és la culpable

Sofia Català va deixar Palma de Gandia per Marràqueix
Sofia Català va deixar Palma de Gandia per Marràqueix / Departament de Comunicació
21 de febrer 2023 - 10:12

Aquest dimecres 22 de febrer, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatja, amb el reporter Enrique Tena Ibáñez al capdavant, a Marràqueix. No és d'estranyar que cada vegada més persones vulguen quedar-se a viure al Marroc. Una mescla d'influències berbers, àrabs i franceses n’és la culpable.

 Acompanyats pels nostres valencians i valencianes, descobrirem Marràqueix, Essaouira i el desert del Sàhara. El bell frenesí de la medina, l'ornamentada arquitectura àrab i una de les millors cuines del món captiven qualsevol persona que arriba al Marroc.

Un passeig inoblidable amb Inma Cabo de Vinalesa
Un passeig inoblidable amb Inma Cabo de Vinalesa

Sofia Català és de Palma de Gandia (Safor) i fa cinc anys que viu a Marràqueix. Sofia treballa com a periodista freelance i és col·laboradora d’À Punt NTC. Ens citarà a la mesquita de Kutubia i anirem a la plaça Djemà-el-Fna, declarada patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco. Ens acomiadarem de Sofia al bar d'Eduardo Meseguer, un vinarossenc que viu a Marràqueix des de fa deu anys. Coneixerem també els seus pares, que es troben de visita.

Ens traslladem a Essaouira. Ací ens trobarem amb Marta González, d'Albaida. Viu al Marroc des de fa un any. Farem un recorregut pel port de la ciutat costanera i tastarem eriçons de mar. A la platja d'Essaouira farem un passeig a cavall. Ens acomiadarem de Sofia sopant un arròs de marisc amb Clemente Navarro, un valencià que viu a Essaouira des de fa setze anys.

Clemente Navarro és propietari d'un riad, on dormirem i ens sorprendrà en despertar amb un fabulós desdejuni marroquí. El riad Al Zahia té onze habitacions espectaculars i ens les mostrarà. Després, coneixerem les obres d’artesania i les espècies més típiques de la ciutat d'Essaouira. Ens acomiadarem de Clemente dinant un plat típic de sardines.

Clemente Navarro de València és propietari d'un 'riad'
Clemente Navarro de València és propietari d'un 'riad'

Inma Cabo és de Vinalesa (Horta Nord) i viu al Marroc des de fa cinc anys. Farem un trajecte de més de 500 km per a conéixer-la. Ens citarà a Merzouga, a les portes del desert del Sàhara. Ella treballa organitzant viatges amb el seu marit en BongoTours Marruecos. Farem un passeig en dromedari per les dunes i tindrem el plaer de dormir en un campament de luxe al desert. L'endemà descobrirem el desert amb un tot terreny. Coneixerem, a més a més, la parella marroquina d'Inma. L'amor va ser el motiu pel qual Inma va decidir quedar-se a viure al Marroc. Finalment, gaudirem de la festa marroquina.

Ara és moment de tornar a Marràqueix per a conéixer Marisé Micó, d'Ontinyent (Vall d'Albaida). Marisé viu a Marràqueix des de fa huit anys. Amb ella, visitarem el jardí Majorelle, conegut per albergar el Museu d’Yves Saint Laurent. Marisé ens convidarà a fer-nos un massatge en un hammam després d'un viatge intens. A més a més, dinarem menjar marroquí amb Esperanza, una amiga canària de Marisé que viu a Alcoi des de fa 23 anys.

Marisé Micó va deixar Ontinyent fa huit anys
Marisé Micó va deixar Ontinyent fa huit anys

Per a acabar un dia tan esgotador, gaudirem de l'ambient de la nit de Marràqueix, moment en què ens trobarem amb Luisma Naranjo. És d'Alzira (Ribera Alta) i viu a Marràqueix des de fa tres anys. Luisma treballa al restaurant Kabana, un dels llocs més visitats pels turistes. Ens acomiadarem amb un còctel juntament amb Marisé i Esperanza.

Valencians al món, produït per la Cometa TV i Estrela Audiovisual, s'emet cada dimecres a les 22:00 h en À Punt.

També et pot interessar

stats