‘Valencians al món’ visita Malta, un plató de cine reconegut per la Unesco

El programa es trasllada al país on es van rodar ‘Gladiator’ o ‘Troya’ per a buscar l'aventura, el patrimoni de la humanitat i el peix més fresc, principals atractius d'aquesta joia de la Mediterrània.

Marcos (Novelda)
Marcos (Novelda)

Aquest dimecres 3 de març a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món, produït per La Cometa TV i Estrela Audiovisual, ens descobreix els secrets de Malta. El reporter Lluïs Liñana visita el país amb tres conjunts patrimonials declarats patrimoni de la humanitat per la Unesco per a conéixer els valencians que l’han triat com a nova residència.

Pilar és de Gandia (Safor), té 43 anys i en fa sis que viu allí. Va deixar arrere una vida més estressant i va posar rumb a Malta. Pilar ens mostrarà els espectaculars fons marins del país, així com el tradicional Mercat del Peix, que és dels més frescos de la Mediterrània.

Pilar (Gandia)

També coneixerem Carles, de 29 anys i de Muro d’Alcoi (Comtat), que porta cinc anys descobrint als maltesos i malteses les autèntiques paelles valencianes. Amb aquest valencià al món, que ha viscut en altres cinc països, coneixerem el sector immobiliari de Malta i la cara més internacional de l’illa.

De la mà de Rosalía, de 38 anys i de la Vall d’Uixó (Plana Baixa), practicarem l’escalada. Amb aquesta representant farmacèutica de 38 anys veurem els temples megalítics patrimoni de la humanitat i Mdina, la preciosa ciutat medieval del silenci.

Santi, de 30 anys i originari de Sedaví (Horta Sud), exerceix de cap d’operacions d’hotel. Porta ni més ni menys que deu anys al país, i amb ell visitarem les costes malteses i el poblet de Popeye, el famós personatge dels dibuixos animats.

Santi (Sedaví)

Per la seua banda, Marcos, músic aficionat de 34 anys i de Novelda (Vinalopó Mitjà), va creuar la mar fa quatre anys per a viure una vida multicultural. Amb ell visitarem algunes de les platges més espectaculars de l’illa i tastarem la gastronomia maltesa, el plat estrella de la qual és el conill.

Valencians al món s'ha adaptat als temps Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar