‘Valencians al món’ visita Malmö, la ciutat que acull la gran final d’Eurovisió 2024

El programa d’À Punt que troba valencians en totes les parts del món ens mostra el mític pont que uneix Suècia amb Dinamarca i les dos ciutats més importants de la regió de l’Oresund 

Amb Àlex, de Sedaví, veurem els molins de parcs eòlics i parlarem d’energies renovables
Amb Àlex, de Sedaví, veurem els molins de parcs eòlics i parlarem d’energies renovables / À Punt
07 de maig 2024 - 13:55

El programa més viatger d’À Punt, Valencians al món ens mostra este dimecres Malmö, una ciutat que sonarà molt estos dies perquè acull dissabte la gran final d’Eurovisió 2024 on la representació espanyola és de la terreta, el grup Nebulossa i la seua cançó candidata a guanyar "Zorra". A les 22 hores, l’espai ens descobreix els seus llocs més imprescindibles.

Amb la companyia de la reportera María José Berbegall visitarem el Pont d’Oresund, una infraestructura de vora huit quilòmetres que separa les dos ciutats escandinaves més importants: la capital de Dinamarca, Copenhaguen, i la ciutat sueca de Malmö.

Edu, de València, estarem al mirador d’Oresund, des d’on es pot veure el pont d'Oresund, el més llarg d’Europa
Edu, de València, estarem al mirador d’Oresund, des d’on es pot veure el pont d'Oresund, el més llarg d’Europa / À Punt

Edu, de València, fa deu anys que es va traslladar a Suècia per amor. Amb ell visitarem el mirador d’Oresund, des d’on es pot veure el famós pont, que és el més llarg d’Europa. També visitarem un dels banys a l’aire lliure més antics de Suècia, un dels barris més encantadors de Malmö i el gratacel més alt d’Escandinàvia, obra de Santiago Calatrava.

Sergio, de València, fa un any que viu a Suècia. Amb ell visitarem el centre de Malmö i veurem com funciona el Systembolaget, la licoreria de l’Estat on la gent compra l’alcohol, i tastarem les famoses mandonguilles.

Amb Juan, de València, veurem l’òpera de la ciutat, la més cara del món, que va costar 400 milions d’euros
Amb Juan, de València, veurem l’òpera de la ciutat, la més cara del món, que va costar 400 milions d’euros / À Punt

Juan, de València, fa huit anys que viu a Copenhaguen. Amb ell veurem l’òpera de la ciutat, la més cara del món, que va costar 400 milions d’euros. També assistirem al canvi de guàrdia del palau d’Amalienborg i practicarem el green kayak, un esport per a lluitar contra la contaminació.

Àngels, de Vila-real, visitarem el port de Nyhavn
Àngels, de Vila-real, visitarem el port de Nyhavn / À Punt

Àngels, de Vila-real (Plana Baixa), fa sis anys que viu a Copenhaguen. Amb ella visitarem el port de Nyhavn i circularem en bicicleta com ho fan els danesos. També comprarem roba de segona mà i parlarem de paisatgisme i sostenibilitat. Finalment, tastarem menjar internacional en un mercat fet de contenidors de vaixell.

Àlex, de Sedaví (Horta Sud), fa tres anys que viu a Copenhaguen. Amb ell veurem els molins de parcs eòlics i parlarem d’energies renovables. També anirem a una platja fluvial i ens banyarem al Bàltic. Finalment, eixirem de festa per la nit danesa.

Amb Marisol, de Xest, visitarem la gliptoteca, un museu d’escultura del segle XIX
Amb Marisol, de Xest, visitarem la gliptoteca, un museu d’escultura del segle XIX / À Punt

Marisol, de Xest (Foia de Bunyol), fa 22 anys que viu a Copenhaguen. Amb esta veterana danesa visitarem la gliptoteca, un museu d’escultura del segle XIX, i tastarem la típica gastronomia del país en un restaurant a la vora del Parlament. Per últim, coneixerem com és una casa danesa per dins.

 

 

També et pot interessar

stats