‘Valencians al món’ visita els llocs més glamurosos de la Costa Blava

El programa viatger d’À Punt ens descobreix les ciutats i paratges més sorprenents de la zona turística per excel·lència de l’aristocràcia i la burgesia europea

Amb Júlia, de Castelló de la Plana, coneixem el port de Saint Tropetz
Amb Júlia, de Castelló de la Plana, coneixem el port de Saint Tropetz / À Punt
12 de juliol 2022 - 11:15

Aquest dimecres 13 de juliol a les 22:00h, en À Punt, Valencians al món ens mostra els secrets d’una de les regions més icòniques de França. La reportera Cristina Orts visita la Costa Blava i ens descobreix una barreja de modernitat (lligada al turisme de luxe) i tradició (vinculada a la vida marinera).

Felipe, d’Albaida, fa 12 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquest treballador del sector immobiliari visitarem Canes, la ciutat del famós festival, i parlarem del preu dels pisos en aquesta ciutat. També farem caiac al Mediterrani i prepararem una festa valenciana amb paella i tot.

Amb Felipe, d'Albaida, no ens faltarà paella
Amb Felipe, d'Albaida, no ens faltarà paella / À Punt

Borja, d’Alcoi, fa 8 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquest metge de família recorrerem Niça a vista d’ocell mentre practiquem el parasailing i visitarem Vil·la Ephrussi de Rothschild, una casa de vacances de principi de segle XX ubicada al cap Ferrat.

Borja, d'Alcoi, ens acompanya a conéixer la Vil·la Ephrussi de Rothschild
Borja, d'Alcoi, ens acompanya a conéixer la Vil·la Ephrussi de Rothschild / À Punt

Júlia, de Castelló de la Plana, fa 9 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquesta infermera anirem al port de Sant Tropetz, on parlarem de Brigitte Bardot, que va impulsar el turisme en aquesta localitat i on tastarem el pastís més típic de la zona.

Amb Alicia, de València, ens acostarem al Principat de Mònaco. Amb ella pujarem a un catamarà i parlarem dels Grimaldi, la famosa família monegasca, també veurem la Catedral, el Casino i els espais del Gran Premi de l’F1.

Amb Alicia, de València, ens acostarem al Principat de Mònaco
Amb Alicia, de València, ens acostarem al Principat de Mònaco / À Punt

Eva, de Sagunt (Camp de Morvedre), fa 3 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquesta informàtica visitarem el port esportiu més important d’Europa, que està a Antíbol, així com el Barri Vell i el Mercat Provençal. Practicarem el Paddle Surf i tastarem el pan-bagnat i l’absenta.

Amb Eva, de Sagunt, visitarem el port esportiu més important d’Europa, que està a Antíbol
Amb Eva, de Sagunt, visitarem el port esportiu més important d’Europa, que està a Antíbol / À Punt

Amàlia, de Quart de les Valls (Camp de Morvedre), fa 2 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquesta dissenyadora d’interiors tastarem l’anomenada socca, el plat típic de la zona, i farem una visita amb vaixell per la perla de la Costa Blava: cap Ferrat.      

Amàlia, Quart de les Valls, ens mostra la 'socca', el plat típic de la zona
Amàlia, Quart de les Valls, ens mostra la 'socca', el plat típic de la zona / À Punt

La Costa Blava té un clima mediterrani, d’hiverns suaus i d’estius càlids i secs. Això la feu el primer lloc on es desenvolupà el turisme, primerament d’hivern i, a partir de la Segona Guerra Mundial, de tot temps. L’elevat cost de vida atragué primerament l’alta burgesia i l’aristocràcia, però darrerament hi ha anat arribant el turisme de masses. Mònaco, Niça, Canes i Antíbol són els nuclis més importants.

També et pot interessar

stats