Valencians al món visita l’Acròpolis d’Atenes

Dimecres el programa viatja a la capital de Grècia, joia del patrimoni arqueològic mundial

Miriam, Almassora
Miriam va deixar Almassora per Atenes fa dos anys / Departament de Comunicació
31 de maig 2022 - 13:31

Aquest dimecres 1 de juny a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les ciutats més antigues d’Europa: Atenes. El reporter Lluís Liñana ens mostra el patrimoni grec, les anècdotes lligades a l’antiguitat clàssica i les històries personals dels nostres valencians.

Richi, d’Alacant, fa 4 anys que viu a Atenes. Amb aquest professor d’espanyol visitarem la plaça Sintagma, on està el Parlament del país. Assistirem a les celebracions del Dia Nacional de Grècia, visitarem el Kallimarmaro, l’estadi de marbre on es celebraren els primers Jocs Olímpics moderns i el pintoresc barri d’Anafiótika, un dels més bonics de la ciutat.

Raquel, de València, fa 9 anys que viu en Atenes. Amb aquesta tarotista visitarem el port del Pireu, navegarem en vaixell per les aigües de l’Egeu i visitarem l’illa d’Egina, famosa pels seus pistatxos i el temple d’Afea. Raquel ens presentarà la seua família i ens parlarà de com és ser LGTBI en un país com Grècia. 

Richi va canviar Alacant per Atenes
Richi va canviar Alacant per Atenes

Carmen, de la Pobla de Farnals (Horta Nord), està d’Erasmus a Atenes. Amb aquesta estudiant de Magisteri entrarem a l’Acròpolis, el conjunt monumental més conegut del país. També tastarem el gyros, una mena de kebab grec, visitarem l’Àgora Antiga i el temple de Posidó del cap Súnion.

Miriam, d’Almassora (Plana Alta), fa 2 anys que viu en Atenes. Parlarem del turisme en la ciutat, visitarem el Jardí Nacional i el temple de Zeus. Amb Miriam anirem al barri de Kolonaki a tastar formatge, iogurt i visitarem l’estadi del Panathinaikos, on ens presentarà la seua parella. 

Valencians al món visita el llegat de l’antiguitat a Atenes

La majoria de llocs d'interès turístic es concentren al centre de la ciutat, i per això el visitant pot fer el seu recorregut a peu. Entre l'Acròpolis i els carrers de Plaka, plens de botigues i tavernes, hi ha el xicotet barri d'Anafiótika amb la seua arquitectura típica de les Cíclades. Valencians al món s'ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats