‘Valencians al món’ visita Houston, la capital mundial de la medicina

El programa viatger d’À Punt ens descobreix els llocs més interessants de la tercera comunitat hispana més gran dels Estats Units, que és famosa per les empreses mediques i petrolieres

Sara, Onil; Ana, Castelló de la Plana
Sara, d’Onil (Alcoià), i Ana, de Castelló de la Plana, són mestres i viuen a Houston des de fa un any / À Punt
05 de juliol 2022 - 12:44

Aquest dimecres 6 de juliol a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les ciutats més modernes dels Estats Units. El reporter Lluís Liñana visita Houston i ens mostra la seua barreja de modernitat (lligada a les plantes petrolieres) i tradició (vinculada a la vida texana).

Sara, d’Onil (Alcoià), i Ana, de Castelló de la Plana, són mestres i viuen a Houston des de fa un any. Amb elles visitarem el monument a la Batalla de San Jacinto, decisiva en la independència de Texas, el barri artístic i bohemi de la ciutat, i Kemah, una famosa zona costanera i d’esbarjo.  

José, de Calp (Marina Alta), fa 6 anys que viu a Houston. Amb aquest enginyer químic anirem a practicar a un camp de tir, una activitat molt habitual a Texas. També amb ell parlarem de les plantes petroquímiques i visitarem el NASA Space Center.

Amb el reporter Luis Liñana i José, de Calp, visitem el NASA Space Center
Amb el reporter Luis Liñana i José, de Calp, visitem el NASA Space Center / À Punt

Mónica, d’Artana (Plana Baixa), fa 7 anys que es va traslladar a Houston. Amb aquesta coach visitarem The Woodlands, una típica zona residencial americana, ens vestirem amb la indumentària tradicional texana i tastarem la torrada de carn més famosa de la regió.

Amb Mónica, d'Artana, ens vestirem amb la indumentària tradicional texana i tastarem la torrada de carn més famosa de la regió
Amb Mónica, d'Artana, ens vestirem amb la indumentària tradicional texana i tastarem la torrada de carn més famosa de la regió / À Punt

El Texas Medical Center és el complex sanitari més gran del món i el lloc de faena de Mónica, de València, que fa ja 6 anys que viu a Houston. Amb ella parlarem, com no podia ser d’una altra manera, de la salut als Estats Units. Mónica ens presentarà el seu marit, Félix, d’Alaquàs (Horta Sud), que també treballa a esta ciutat sanitària.

Sofia es va traslladar a Houston per amor. Amb aquesta valenciana que fa 10 anys que viu a Texas visitarem un ranxo de cavalls regentat pel seu marit. Allà muntarem a cavall, prepararem la nostra clàssica paella i assistirem a una festa country.

També estarem amb Mónica (València) i Félix (Alaquàs)
També estarem amb Mónica (València) i Félix (Alaquàs) / À Punt

Houston és una ciutat diversa i internacional gràcies a moltes de les institucions acadèmiques i a les nombroses indústries de renom. A la ciutat es parlen més de 90 idiomes. Houston, a més, té una de les poblacions més joves del país degut, en part, a l'afluència d'immigrants mexicans. La ciutat és la tercera comunitat hispana més gran dels Estats Units.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de la covid tot respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions. 

També et pot interessar

stats