‘Valencians al món’ visita Guayaquil, ciutat portuària de l'Equador, entrada a les platges del Pacífic i a les Illes Galápagos

El programa més viatger d’À Punt participa en una paella valenciana amb tots els valencians que allí es dediquen al futbol 

Ismael i Juan van deixar Massamagrell per Guayaquil
Ismael i Juan van deixar Massamagrell per Guayaquil / Departament de Comunicació
27 de setembre 2022 - 10:24

Aquest dimecres 28 de setembre a les 22:00 hores en À Punt el programa Valencians al món ens descobreix els secrets de la ciutat portuària de l'Equador, porta d'entrada a les platges del Pacífic i a les Illes Galápagos. David Torres visita Guayaquil i ens mostra el seu oceà i el xocolate.

Carlos, de Torrent (Horta Sud), fa dos anys que viu a Guayaquil. Amb aquest tècnic del futbol visitarem l’estadi George Capwell, amb una capacitat de 40.000 espectadors. També visitarem la zona de Playas, a la costa pacífica, on veurem com treballen els pescadors i tastarem el plàtan verd equatorià, que s’exporta per tot el món. També passejarem en vaixell pel riu Guayas i descobrirem com és la nit més festiva a la ciutat.

Jessi, de Massamagrell (Horta Nord), fa dos anys que viu a Guayaquil. Amb ella visitarem el Malecón 2000, una zona molt turística, i tastarem un tradicional plat de pollastre i cebiche. També visitarem Puerto del Morro, des d’on es poden veure dofins i una plantació del famós cacau equatorià.

Jessi també és de Massamagrell i ha triat Guayaquil com a residència
Jessi també és de Massamagrell i ha triat Guayaquil com a residència

També assistirem a un partit de la Copa Libertadores. Jessi ens presentarà la seua parella, Agustín, també de Massamagrell (Horta Nord), amb qui porta de relació 25 anys. Amb Agustín i Jessi visitarem l’únic celler de tot l’Equador.

Ismael i Juan, bessons de Massamagrell (Horta Nord), fa tres anys que viuen a Guayaquil. Són entrenadors de futbol i amb ells assistirem a un entrenament, visitarem el Parque Histórico i tastarem una paella amb tots els valencians que es dediquen a l’esport allí.

Juan Francisco, de València, fa dotze anys que viu a Guayaquil. Amb ell visitarem la catedral metropolitana i el Parque de las Iguanas, una de les atraccions més curioses de Guayaquil. També veurem el barri colonial, amb cases fetes en temps de l’Imperi espanyol, amb més de 200 anys d’història i degustarem el sensacional peix fresc del mercat.

Juan Francisco va deixar València fa 12 anys
Juan Francisco va deixar València fa 12 anys

Guayaquil es va fundar el 25 de juliol de 1535 amb el nom de Santiago de Guayaquil, segurament sobre algun assentament indígena anterior. Durant l'època colonial, integrada dins la Reial Audiència de Quito, la ciutat es va desenvolupar com a important drassana i port de la costa americana del Pacífic. 

També et pot interessar

stats