‘Valencians al món’ visita Grenoble, la capital dels Alps francesos

El programa viatja a una de les ciutats més ecologistes de França

Amb Núria del Puig anirem a passejar en trineu
Amb Núria del Puig anirem a passejar en trineu / Departament de Comunicació
12 d'abril 2022 - 09:35

Aquest dimecres 13 d’abril a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les ciutats més verdes de França: el reporter Enrique Tena visita Grenoble i ens mostra la muntanya, el formatge que elaboren i les històries personals dels nostres valencians residents allí.

Mar, del Campello (Alacantí), fa sis anys que viu a Grenoble. Amb aquesta fisioterapeuta pujarem al telefèric de la ciutat, un dels primers d’Europa, mirarem els preus de la taronja valenciana al mercat de Sainte-Claire i practicarem el ioga amb Silvia, la seua instructora, de València i que fa 8 anys que viu a la capital dels Alps francesos. Finalment, Mar ens portarà al Palau d’Esports de la ciutat per a gaudir d’un partit d’hoquei, que té molta afició a la zona.

Cèsar, d’Alboraia (Horta Nord), fa un any i mig que es va traslladar a Grenoble. Amb aquest estudiant practicarem l’esquí en una de les estacions més altes, a vora 3.000 metres. També assistirem a l’espectacle nocturn a peu de pista que se celebra per donar a conéixer l’estació d’esquí als turistes.

Cèsar va canviar Alboraia per Grenoble
Cèsar va canviar Alboraia per Grenoble

Ángeles, de Catarroja (Horta Sud), fa set anys que es va traslladar a Grenoble per amor. Amb aquesta treballadora d’una residència per a la tercera edat tastarem la galette des Rois, una mena de tortell de Reis, i visitarem el Palau de Vizille, residència vacacional dels presidents de la República del 1925 al 1960. També amb ella parlarem sobre gastronomia i anirem a un restaurant per degustar un menú típic.

Núria, del Puig (Horta Nord), fa ja dos anys i mig que viu a Grenoble. Amb ella parlarem del dia a dia a la ciutat, del seu street art, i d’ecologisme. Ella ens prepararà una activitat sorpresa: anirem a passejar en trineu tirat per gossos. Amb Núria menjarem la tartiflette, una recepta amb formatge reblochon i creïlles.

Juana, de Quart de Poblet (Horta Sud), fa sis anys que es va traslladar a Grenoble. Amb aquesta professora d’enginyeria aeroespacial visitarem la Universitat i parlarem de la seua faena al campus. També amb ella descobrirem tres productes típics de la zona: el licor Chartreuse, els formatges i les creps.  

Juana, Quart de Poblet
Juana, Quart de Poblet / Juana treballa com a enginyera aeroespacial a la Universitat

‘Valencians al món’ visita la capital dels Alps francesos

A més del seu potencial turístic, la indústria principal de Grenoble deriva de l’aprofitament de les fonts d’energia locals: turbines i maquinària elèctrica per a les centrals hidroelèctriques. També hi ha indústria de fibres tèxtils artificials, guants, articles de cuir i ciment. Té un aeroport internacional i és un centre de recerca nuclear.

Valencians al món s’ha adaptat als temps covid-19, de manera que es respecten les normes de cada país i reflecteixen com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats