‘Valencians al món’ visita demà Viena, capital de la música clàssica

Amb un deliciós programa viatjarem per la capital de la música clàssica, els palaus imperials, l’art i les famoses cafeteries centenàries.

‘Valencians al món’ visita demà Viena, capital de la música clàssica
‘Valencians al món’ visita demà Viena, capital de la música clàssica

Aquest dimecres Valencians al món ens descobreix en la televisió d’À Punt els secrets de Viena. El programa, produït per La Cometa TV i Estrela Audiovisual, començarà a les 22:00 hores amb el reporter Lluís Liñana per a apropar-nos als valencians residents en un dels països amb més benestar d’Europa.

Raquel és una xica de Vinaròs (Baix Maestrat) que es va mudar a la capital d’Àustria per amor. La seua parella, Nancy, havia trobat faena i no s’ho va pensar. Amb ella descobrirem la cultura ciclista, tan arrelada a Viena, visitarem parcs i jardins i l’estadi Ernst Happel, on Espanya va guanyar l’Eurocopa contra Alemanya el 2008.

També coneixerem Ana, que és de l’Eliana (Camp del Túria) i que fa 5 anys que està a Viena. Amb ella descobrirem el palau de Hofburg, residència d’hivern dels emperadors d’Àustria, la catedral de Sant Esteve, el famós Prater o l’Acadèmia de Belles Arts, on va intentar ingressar Adolf Hitler sense èxit. Amb Ana ens iniciarem en l’anomenat necroturisme visitant el Cementeri Central de Viena, lloc de descans de Beethoven o Strauss. També amb ella serem testimoni dels horrors del terrorisme modern, perquè visitarem la plaça on van tenir lloc els atemptats del novembre del 2020.

De la mà d’Irene, investigadora contra el càncer d’Alacant, veurem com viu el seu dia a dia una parella jove i visitarem el palau del Belvedere, que allotja la Mona Lisa austríaca: El bes, de Klimt. També amb ella a la Cripta Imperial, on reposen les restes de l’emperadriu Elisabet de Baviera, Sissí, o les de Maria Teresa, mare de la famosa Maria Antonieta.

Adrián, de Vila-real (Plana Baixa), és un jove investigador que ens descobrirà el palau de Schonbrunn, residència d’estiu dels Habsburg, i l’esplèndid Museu de Carruatges, on veurem algunes de carrosses de Sissí. Adrián i el seu nóvio ens explicaran com es lliga a Viena i com s’hi troba parella.

Per la seua banda, Miguel, de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí), es va traslladar a Viena fa 4 anys a causa de la seua vocació de músic. Amb ell visitarem l’espectacular edifici de l’Òpera, els luxosos interiors de la Biblioteca Nacional o la casa de Mozart.

Valencians al món ens dona l’oportunitat de viatjar sense eixir de casa i a més, podem tornar a gaudir del programa el cap de setmana, perquè és repeteix els dissabtes de vesprada a les 19:30 hores. També es troba dins de l’apartat “A la carta” al web d’apuntmedia.es.

També et pot interessar

stats