‘Valencians al món’ visita Costa Rica, el país més feliç d'Hispanoamèrica

Valencians al món s'ha adaptat als temps Covid-19, respectant les normes de cada país.

‘Valencians al món’ visita Costa Rica, el país més feliç d'Hispanoamèrica
‘Valencians al món’ visita Costa Rica, el país més feliç d'Hispanoamèrica

Aquest dimecres a les 22:00 hores Valencians al món torna al prime time d’À Punt amb un deliciós viatge per a somiar. El programa, produït per La Cometa TV i Estrela Audiovisual, ens descobreix els secrets de Costa Rica. La nostra reportera María José Berbegall visita un país que concentra el 5% de la biodiversitat de tot el planeta i que genera el 99% de la seua electricitat gràcies a l'energia renovable, per a conéixer els nostres valencians.

Ana és una decoradora de la ciutat de València que fa 10 anys que viu al país. Ens explicarà com ha viscut la pandèmia a la selva i amb ella visitarem una comunitat bribri, que utilitza el xocolate com elixir de l'eterna joventut.

També coneixerem Pasqual, de Picassent (Horta Sud), que fa 7 anys que descobreix als ticos (malnom afectuós que reben els costa-riquenys) les autèntiques paelles valencianes.

De la mà d'Andrea, valenciana que viu des de fa 2 anys a Costa Rica, visitarem el luxós Teatro Nacional, les zones residencials i la vida nocturna d'aquest país caribeny.

Monsenyor Bartomeu Buigues, originari de Teulada (Marina Alta), exerceix de bisbe d'Alajuela. Va arribar, ni més ni menys, que fa 28 anys al país caribeny, dedicat a l'ofici religiós i a treballar contra la desigualtat social als barris més pobres de Costa Rica.

Per la seua banda, Edu, un professor d'educació física i entrenador de futbol professional d'Aldaia (Horta Sud), va creuar l'Atlàntic fa 3 mesos per a complir el seu somni. Amb ell visitarem alguns dels paratges més espectaculars de país, com un preciós salt d'aigua.

També de l'Horta Sud, en concret de Mislata, és Tonet, que va deixar la Comunitat Valenciana fa 2 anys per obrir un esplèndid bed and breakfast a Punta Uva, una de les platges més belles del món. Ens ensenyarà com és el dia a dia d'una família amb xiquets en un entorn tan diferent del de la Comunitat Valenciana.

Amb Marta, jove d'Alzira (Ribera Alta) que fa 2 anys que està a Costa Rica, veurem animals exòtics, com el peresós, ja que treballa en una reserva natural que vetla per la conservació de la fauna autòctona.

Viatge a una Costa 'rica'

Cristòfor Colom va arribar a la costa atlàntica de Costa Rica el 1502, en el seu quart viatge. Segons els diaris escrits per Colom, al territori existia molt or: per això el país va rebre el nom. Aquesta abundància va impulsar els aventurers a emprendre altres exploracions i va servir de pol d'atracció per als colonitzadors. A les expedicions inicials de Diego de Nicuesa i Alonso de Ojeda sobre el litoral atlàntic, va seguir la de Núñez de Balboa, qui va descobrir l'oceà Pacífic en 1513 després de travessar l'istme de Panamà.

En l’actualitat, Costa Rica és el país més segur de l'Amèrica Central, malgrat la seua absència d'exèrcit i, segons asseguren diversos estudis, el país més feliç de tot Hispanoamèrica.

També et pot interessar