‘Valencians al món’ visita el carnestoltes de Venècia, el més famós del món

El programa d’À Punt que localitza valencians arreu del món ens convida a viure aquesta tradició italiana

Iván, de Cullera, fa quatre anys que viu a Venècia i amb ell farem una ruta en 'vaporetto'
Iván, de Cullera, fa quatre anys que viu a Venècia i amb ell farem una ruta en 'vaporetto' / À Punt
12 de març 2024 - 10:29

Aquest dimecres, 13 de març, a les 22:00 h, Valencians al món vola a Itàlia per a conéixer els secrets del carnestoltes més famós del món, el de Venècia. Els vestits d'època i les màscares són els reis d'aquesta festa que descobrirem amb la reportera Nerea Camps. Durant aquest fascinant recorregut coneixerem les llegendes que han donat forma a la rica història del carnestoltes venecià.

Amb Clara (Alcoi) visitarem el Palazzo Marin, on es troba un dels més exclusius ateliers de disfresses de Venècia
Amb Clara (Alcoi) visitarem el Palazzo Marin, on es troba un dels més exclusius ateliers de disfresses de Venècia / À Punt

Clara, d'Alcoi (Alcoià), fa vint anys que viu a Venècia. Amb aquesta enginyera d'edificacions visitarem el Palazzo Marin, on es troba un dels més exclusius ateliers de disfresses de Venècia, el d'Antonia Sautter, on es poden llogar disfresses des dels 350 € fins als 1.000 €. A la nit, assistirem a la festa de carnestoltes més glamurosa de la ciutat, a l'estil del segle XVIII.

Vicent, de València, fa dotze anys que viu a Venècia
Vicent, de València, fa dotze anys que viu a Venècia / À Punt

Vicent, de València, fa dotze anys que viu a la ciutat dels canals. Amb aquest enginyer visitarem la plaça de San Marco, la més famosa de Venècia. També repassarem la història del venecià més internacional, Marco Polo, i visitarem el teatre La Fenice, un dels palaus de l'òpera més importants del món.

Amb Sergio, de Castelló, coneixerem una festa nocturna: el Ball of Dreams, una celebració privada i exclusiva
Amb Sergio, de Castelló, coneixerem una festa nocturna: el Ball of Dreams, una celebració privada i exclusiva / À Punt

Sergio, de Castelló de la Plana, fa tres anys que viu a Venècia. Amb ell assistirem a un dels esdeveniments més interessants del carnestoltes: l'arribada de les Maries, una festa tradicional on desfilen les dotze representants del carnestoltes; tot plegat, una tradició prou similar a la de les nostres falleres. A més, ens convidaran a una altra de les moltes festes de nit, el Ball of Dreams, una celebració privada i exclusiva.

Amb Alba, de Muro, anirem a Ca'Macana, un tradicional taller de màscares venecianes
Amb Alba, de Muro, anirem a Ca'Macana, un tradicional taller de màscares venecianes / À Punt

Alba, de Muro d'Alcoi (Comtat), fa sis mesos que viu a Venècia. Amb aquesta artista pujarem a una góndola i farem una volta pels canals. Anirem a Ca'Macana, un tradicional taller de màscares venecianes, on descobrirem com es confeccionen. També tindrem l'oportunitat de tastar les tapes típiques de Venècia, molt basades en el peix.

Iván, de Cullera (Ribera Baixa), fa quatre anys que viu a Venècia. Amb ell farem una ruta en vaporetto, el mitjà de transport més comú a Venècia, i tastarem els tallarins amb orada, una delícia local.

Amb Ana, de València, visitarem un taller de joies artesanes
Amb Ana, de València, visitarem un taller de joies artesanes / À Punt

Ana, de València, fa nou anys que viu a Venècia. Amb aquesta responsable de compres visitarem un taller de joies artesanes, ja que l’artesania orientada al turisme és una de les principals fonts d'ingressos de la ciutat. També veurem una obra de teatre sobre Marco Polo en un interior de luxe i amb un vestuari d’allò més fastuós. Valencians al món ens transporta a una experiència única a Venècia, explorant els racons més fascinants, degustant la gastronomia i connectant amb la rica història i cultura. 

També et pot interessar

stats