‘Valencians al món’ visita la capital europea del diamant: Anvers

El programa més viatger s’endinsa en la ciutat més poblada de Bèlgica i assistirem a Tomorrowland, el festival de música electrònica més famós del món.

Carmen de Canals a Anvers
Carmen de Canals a Anvers / Departament de Comunicació
20 de setembre 2022 - 12:08

Aquest dimecres 21 de setembre a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de la regió més poblada de Bèlgica. Enrique Tena visita Anvers i ens mostra el seu patrimoni històric i també la festa.

Marta, de Paiporta (Horta Sud), fa dos anys que viu a Anvers. Amb ella visitarem la plaça de l’Ajuntament, l’estampa més famosa de la ciutat. També pujarem al Museu Mas i tastarem els famosos gofres. Amb esta flautista coneixerem la cultura de la ciutat. Carmen, de Canals (Costera), fa un any i mig que viu a Brussel·les. Amb ella visitarem Oostende, la ciutat costanera més poblada del país i típica destinació de platja per als belgues.

Natàlia, de Torrent (Horta Sud), fa dos anys que viu a Anvers. Amb ella visitarem la casa de Rubens, el pintor flamenc més important del segle XVII, on descobrirem el seu taller. També veurem un obrador on es fa el famós xocolate belga i ens banyarem a Boekenberg, un parc urbà que té una piscina natural. I, després de l’aigua, un altre festival de música: el Festival Sfinks.

Natàlia va deixar Torrent fa dos anys per Anvers
Natàlia va deixar Torrent fa dos anys per Anvers

Jorge, d’Alcoi, fa set anys que viu a Anvers. Amb ell veurem l’Estació Central, un edifici eclèctic de finals del XIX que és espectacular, i la catedral més gran de Bèlgica. També coneixerem la indústria del diamant i tastarem les creïlles fregides.

Laura, de Xàbia (Marina Alta), fa tres anys que viu a Anvers. Amb ella veurem la seua oficina i sabrem de les condicions laborals a Bèlgica. També visitarem el Barri Jueu, una comunitat ortodoxa de 20.000 habitants, i el Castell. Finalment, assistirem a Tomorrowland, el festival de música electrònica més famós del món, que se celebra des del 2005.

Amb Laura de Xàbia assistirem a Tomorrowland
Amb Laura de Xàbia assistirem a Tomorrowland

Anvers és el segon port d'Europa (després de Rotterdam) i el quinzé del món, situat a ambdues ribes del riu Escalda. La ciutat, també coneguda per la indústria química, és el centre mundial del diamant, amb més de 1.500 companyies dedicades a aquesta pedra preciosa.

També et pot interessar

stats