‘Valencians al món’ visita Bèlgica, el lloc on van nàixer ‘Tintín’ i ‘Els barrufets’

El bressol del còmic té tres llengües oficials: el francés, el neerlandés i l'alemany, a més d’un extraordinari patrimoni medieval i la gastronomia.

El programa visita les seus del poder administratiu de la Unió Europea i l'OTAN.

Josete de Castelló al programa 'Valencians al món'
Josete de Castelló al programa 'Valencians al món'
16 de març 2021 - 16:34

Burjassot, 16 de març de 2021. Aquest dimecres, 17 de març a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món, que produeixen La Cometa TV i Estrela Audiovisual, ens descobreix els secrets de Bèlgica. La reportera Cristina Orts visita un país on es produeixen més de 1.000 varietats de cervesa per a conéixer els nostres valencians que viuen allí.

Andrés és un xic de 29 anys del Pinós (Vinalopó Mitjà) que, quan va acabar els estudis, va emigrar a Brussel·les per a desenvolupar la seua carrera professional molt vinculada a les institucions europees. Amb ell descobrirem les famoses creïlles fregides i visitarem un mercat tradicional en què comprarem els ingredients per a cuinar una paella de peix. També ens presentarà Felipe Orts, campió d'Espanya de Ciclocròs que s’entrena a Bèlgica a causa de les bones condicions del terreny.

També coneixerem Helena, de 22 anys i d'Almussafes (Ribera Baixa). Aquesta estudiant de Ciències Biomèdiques ens obrirà les portes de Bruges, la coneguda com la Venècia del Nord. Amb ella recorrerem els bells carrers d'aquesta ciutat i descobrirem el Museu de la Tortura, però també el llegat de Lluís Vives, famós pensador valencià del Renaixement que va deixar la seua empremta a Bèlgica.

Amb Mila, valenciana de 42 anys, que viu des de fa 20 a Bèlgica, descobrirem Gant. Mila es va mudar a Bèlgica per amor i no hi ha ningú millor que ella per a mostrar-nos els encants d'aquesta ciutat. Ella ens revelarà tots els detalls de la història i el patrimoni del lloc que va veure nàixer l'emperador Carles I.

Victòria, valenciana de 28 anys, viu a Brussel·les des de fa 7 anys. Ella ens mostrarà la impressionant Grand Place, declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco. Aquesta analista de dades ens mostrarà els tradicionals gofres i el símbol de la ciutat, el cèlebre i molt menut Manneken Pis. Descobrirem la seua fantàstica història d'amor i ens emocionarem amb el record de la seua família, a la qual fa temps que no veu.

D’altra banda, Verònica, de 31 anys i de Godella (Horta Nord), es va traslladar a Bèlgica fa 3 anys per a continuar investigant en un laboratori. Amb ella visitarem la famosa Universitat de Lovaina, on van impartir classe Erasme de Rotterdam o Lluís Vives. Amb ella i el seu amic Carles, valencià també, sabrem de les diferències entre el món científic a Espanya i a Bèlgica.

Josete, castellonenc de 40 anys, se’n va anar a viure a Bèlgica fa 8 anys a la recerca d'una nova vida. Amb aquest realitzador audiovisual sabrem com es fabrica el famós xocolate belga i, per descomptat, visitarem el Museu del Còmic. Lucky Luke, Els barrufets o Tintín tindran el seu espai en Valencians al món. Com no podia ser d'una altra manera, descobrirem el món de la cervesa en un país que produeix més de 1.000 varietats d'aquest producte.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de la Covid-19. Respecta les normes de cada país i reflecteix com viuen els valencians i les valencianes en diversos països.

També et pot interessar

stats