‘Valencians al món’ viatja a Tolosa de Llenguadoc, la capital europea de l’aeronàutica

La ciutat francesa també és coneguda com la Ciutat Rosa a causa de la pedra d’eixe color que està present en molts dels seus edificis.

A 'Valencians al món', descobrirem els indrets de la capital europea de l’aeronàutica
A 'Valencians al món', descobrirem els indrets de la capital europea de l’aeronàutica / Departament de Comunicació
27 de març 2073 - 10:16

Aquest dimecres, 29 de març, a les 22:00 h, en À Punt, amb Valencians al món, descobrirem els indrets de la capital europea de l’aeronàutica. En aquest programa, el reporter Enrique Tena ens mostrarà els secrets de la quarta ciutat més poblada de França, que és també la tercera ciutat més turística de tot el país.

Carlos Alcolea, d’Alacant, treballa en una consultora aeronàutica. Fa tres anys i mig que viu a Tolosa. Amb ell farem un passeig amb avioneta i passejarem pel centre històric de la ciutat. La gravació coincideix amb el seu aniversari, així que acabarem celebrant-lo a sa casa amb els amics.

Noelia Dorado és veïna d’Aiora i fa deu anys que viu a Tolosa. Noelia treballa en un forn i ens convidarà a menjar un croissant, el símbol per excel·lència de la cuina francesa.

Noèlia Dorado ha canviat Aiora per Tolosa
Noèlia Dorado ha canviat Aiora per Tolosa

Pablo i Azahara són un matrimoni d’Alcoi i fa quatre anys i mig que viuen amb el seu fill a Tolosa. Ell és enginyer de programari i ella s’ha reinventat i ara es dedica a la conscienciació dels bons hàbits en l’alimentació. Amb Pablo, farem parapent i visitarem el museu Aeroscopia i, amb Azahara, cuinarem uns dònuts de poma. Finalment, eixirem a passejar amb ells i el seu fill pel centre històric de la ciutat.

Azahara s'ha reinventat a Tolosa
Azahara s'ha reinventat a Tolosa

Elena Navarro és veïna de Dénia. Fa tres anys que viu a Tolosa i cinc a França. És responsable de qualitat en una empresa mèdica i amb ella visitarem la basílica de Sant Serni i la tomba de sant Tomàs d’Aquino. En acabant, menjarem al restaurant de la seua parella, on cuinarem un plat francés típic.

Alba Paz, de Benimaclet, fa tretze anys que viu a Tolosa. Actualment, és la codirectora del festival de cinema Cinespaña+Portugal. Aquest festival es dedica a promoure el cinema espanyol a França i, enguany, se’n celebra la 28a edició.

Alba Paz és co-directora del festival de cine Cinespaña+Portugal a Tolosa
Alba Paz és co-directora del festival de cine Cinespaña+Portugal a Tolosa

Per acabar, coneixerem Carlos López, de Quart de Poblet. Carlos fa quatre anys i mig que viu a Tolosa. És enginyer aeroespacial i es va traslladar a viure a França per motius laborals. Quedarem amb ell a Le Jardin des Plantes i, després, visitarem el Museu d’Història Natural. Finalment, tindrem una classe pràctica en un simulador d’avió per tal de conéixer com funciona per dins.

‘Valencians al món’ viatja a la Ciutat Rosa

La ciutat de Tolosa de Llenguadoc també és coneguda com la Ciutat Rosa a causa de la pedra del mateix color que està present en molts dels seus edificis. La pedra rosa és una pedra calcària molt comuna al sud de França i s'ha utilitzat en la construcció de nombrosos edificis a Tolosa, com ara el Capitoli, la catedral de Sant Esteve o el Palau de Justícia.

També et pot interessar

stats