‘Valencians al món’ viatja al sud de França i visita la Costa Vermella

La zona és famosa per les seues costes i per una cultura molt lligada a la de la Comunitat Valenciana

SUSANNA, Alcoi
Susanna va canviar Alcoi per la Costa Vermella / Departament de Comunicació
09 d'agost 2022 - 09:38

Aquest dimecres 10 d’agost a les 22:00 hores el programa Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les regions més desconegudes de França: el reporter Enrique Tena visita la Costa Vermella ens mostra la seua meravellosa geografia i una cultura molt vinculada a la Comunitat Valenciana.

Clara, de València, fa dos anys i mig que viu a Perpinyà. Amb ella sobrevolarem la regió en helicòpter. Amb aquesta dentista visitarem l’estany de Salses, on practicarem l’eFoil, un nou esport similar al surf. També viurem la nit en una discoteca a la platja.

Clara de València és altra de las protagonistes de programa d'aquesta setmana
Clara de València és altra de las protagonistes de programa d'aquesta setmana

Sergio, de Vila-real (Plana Baixa), fa dos anys que viu a la Costa Vermella. Amb ell practicarem l’esgrima a l’aire lliure i visitarem la badia de Paulilles, una de les platges més boniques de la regió. També ens escaparem a Cotlliure, un poble famós pels artistes que van passar per allí i lloc de descans etern de Machado. Ruth, d’Agullent (Vall d’Albaida), fa deu anys que viu a la Costa Vermella. Amb aquesta fisioterapeuta farem senderisme i pujarem a l’abadia de Sant Martí del Canigó, una de les construccions religioses més famoses dels Pirineus mediterranis.

Sergio és de Vila-real però ara viu a la Costa Vermella
Sergio és de Vila-real però ara viu a la Costa Vermella

Mario, de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí), fa huit anys que viu a Perpinyà. Amb ell visitarem Cervera de la Marenda, el primer poble francés després de la frontera d’Espanya, i el port de Sant Cebrià de Rosselló, on practicarem el flyboard. També veurem les típiques vinyes de la regió i tastarem el vi de Banyuls. Susanna, d’Alcoi, fa huit anys que viu a Perpinyà. Amb ella visitarem els indrets més característics de Perpinyà, com el Castellet, l’ajuntament, la Llotja de Mar, l’hotel Pams o la catedral de Sant Joan. També farem la compra setmanal en valencià.

Costa Vermella és la denominació turística de l'àrea costanera de la subcomarca rossellonesa de la Marenda. Comença al sud d'Argelers i es perllonga fins a la frontera espanyola. 

També et pot interessar

stats