‘Valencians al món’ viatja fins a Sofia, una sorprenent ciutat a cavall entre Orient i Occident

L'exòtica capital de Bulgària és coneguda per la convivència entre les seues quatre religions i per ser una de les més barates de la UE

‘Valencians al món’ viatja fins a Sofia, una sorprenent ciutat a cavall entre Orient i Occident
‘Valencians al món’ viatja fins a Sofia, una sorprenent ciutat a cavall entre Orient i Occident / Departament de Comunicació
20 d'abril 2021 - 10:17

Aquest dimecres 21 d'abril a les 22:00 hores, Valencians al món, una producció d'À Punt Mèdia en associació amb La Cometa i Estrela Audiovisual, ens descobreix els secrets de Sofia. El reporter Enrique Tena visita aquesta exòtica ciutat de l'est d'Europa, que s'ha convertit en un gran atractiu turístic a causa dels seus preus assequibles.

Borja, de 27 anys i de Xiva (Foia de Bunyol), fa un any que viu a Sofia. Ell ens mostrarà el centre de la capital. Ens parlarà del caràcter búlgar i de la coneguda burocràcia del país. Amb ell visitarem el mercat central i descobrirem l’oli essencial de rosa búlgara. Borja ens contarà la seua emotiva història familiar en un restaurant de menjar tradicional.

També coneixerem Marina, de 33 anys i d'Orpesa (Plana Alta). Aquesta administrativa fa tres anys que viu a Sofia. Amb ella descobrirem el preciós monestir ortodox de Rila, Patrimoni de la Humanitat. I també degustarem la típica amanida búlgara i una sopa de budells. Ens emocionarem en veure com Marina rep un paquet replet de productes castellonencs enviat pels seus amics i acabarem la vetllada en una cocteleria secreta al centre de la capital.

De la mà de Sergio, de Sant Joan d'Alacant (Alacantí) i de 28 anys, que fa quatre anys que viu a Sofia, coneixerem la faceta més aventurera del país, començant per la Cova dels Ulls de Déu, una imponent formació geològica que ens deixarà sense alé. En un impressionant penya-segat, Sergio reptarà a Enrique a fer salt de pont per primera vegada en la seua vida. Amb aquest investigador antifrau també practicarem el krav magà, una nova art marcial pensada per a neutralitzar l'atacant en el menor temps possible.

Fran, de 25 anys i de Montcada (Horta Nord), en porta ja tres a Sofia. Amb aquest estudiant de màster descobrirem l'aigua mineral natural de la ciutat, que brolla calenta del subsòl. Amb aquest treballador d'atenció al client visitarem una botiga de vestits folklòrics i aprendrem uns quants passos de ball tradicional. Seguint en la línia folklòrica, tastarem alguns dels plats més típics del país. També parlarem sobre drets socials i minories a Bulgària.

Carlos, de 36 anys i d'Albal (Horta Nord), porta huit anys en aquest país. Amb aquest traductor practicarem l'escalada en el rocòdrom més alt de Bulgària. I també coneixerem la seua germana, Marta, que va viatjar abans al país i es va casar amb un búlgar. Amb aquesta família cuinarem un típic pa i xarrarem sobre les coses que més troben a faltar de casa.

Amb Miquel, de 38 anys i de Gandia (Safor), visitarem la catedral ortodoxa més gran de Bulgària. Amb aquest professor d'espanyol, que porta dos anys al país també veurem la preciosa Universitat de Sofia.

Valencians al món s'ha adaptat als temps de Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians i les valencianes a les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats