‘Valencians al món’ viatja a Sicília, l’illa més gran del Mediterrani, dominada pel volcà Etna

El programa viatger d’À Punt, dels dimecres a la nit, se submergeix en una terra de contrastos: la tranquil·litat dels paisatges rurals es barreja amb l'energia de les bullicioses ciutats

La setmana es completa amb un dels ‘Valencians al món’ més especials des de Lapònia i pel temps de Nadal, el programa estarà a Copenhaguen, París i una ruta per Suïssa

Andrea Cuenca, veïna d’Anna (la Canal de Navarrés)
Andrea Cuenca, veïna d’Anna (la Canal de Navarrés) / Departament de Comunicació
19 de desembre 2023 - 12:14

Aquest dimecres 20 de desembre, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatjarà a Sicília amb la reportera Nerea Camps. Sicília és molt més que el bressol de la màfia. És una de les regions més poblades d'Itàlia.

Cristina Sala, veïna de Paterna (Horta Nord), fa quatre anys que viu a Sicília i els esperarà a l’estret de Messina, la porta d’entrada a l’Illa. Amb ella visitaran Messina i contemplaran l’estàtua de Neptú, l’Església dels Catalans i la catedral de la ciutat. Després, es traslladaran a Savoca, on descobriran algunes curiositats com que en aquest lloc es va gravar El Padrino i sovint apareix a les guies de viatge per haver-se convertit en una localització turística amb el rodatge d’aquesta famosa saga. Seguiran la ruta fent una parada obligatòria a la localitat de Taormina on coneixeran la parella de Cristina.

Andrea Cuenca, veïna d’Anna (Canal de Navarrés), fa tres anys que viu a Catània. Els esperarà a la segona capital, Catània, per a fer un esmorzar típic sicilià. Visitaran la plaça de la Catedral, la font del riu Amenano, la Pescheria, San Giovanni li Cutii, on descobriran que moltes de les platges d’aquesta província tenen roques volcàniques a causa de la proximitat del volcà Etna. I per acabar, els diran adéu, visitant el volcà mentre fan una ruta de vint-i-cinc quilòmetres amb quad.

Pilar Toledo, veïna d'Ibi (Alcoià), fa cinc anys que viu a Sicília i els va convidar a Agrigent. Faran un recorregut per la Vall dels Temples, on podran admirar l'esplendor arqueològica de la regió. Els llocs destacats que visitaran inclouen el temple de Juno, l'estàtua de Zeus i el temple de la Concòrdia, tots testimonis de l'antiga grandesa d'aquesta zona. Després de la visita als temples, es traslladaran a Butera, un poble on Pilar treballa de xef. Ací, aniran al restaurant Dentro Le Mura. Ella i la seua parella els sorprendran amb un deliciós plat de pasta i aprofitaran per a dir adeu.

Pilar Toledo, veïna d'Ibi (l'Alcoià)
Pilar Toledo, veïna d'Ibi (l'Alcoià)

David González, veí de València, fa tres anys que viu a Palerm. Els esperarà allí per a descobrir llocs com: Quattro Canti, Piazza Pretoria, la catedral de la ciutat i el mercat de Ballarò on faran una parada per a menjar. Acabaran el dia al teatre Massimo, el teatre d’òpera més gran d’Itàlia i el tercer d’Europa.

Raül Jordà, veí de Borriana (Plana Baixa), fa dènou anys que viu a Sicília. Amb ell visitaran Monreale, concretament, la Piazza Vittorio Emanuele i la catedral, que és considerada una meravella de l’art normand. Després, s’acostaran al Qanat Jesuític Alt, uns canals que els franciscans van construir per a portar aigua als camps. Més tard, aniran al port de Palerm i admiraran el Mural de Falcone i Borsellino, on descobriran que la màfia continua present a Sicília i, que de fet, encara obliga els comerciants a pagar el pizzo com a mètode d’extorsió. Acabarem menjant una autèntica pizza a la pizzeria New Boof.

David González, veí de València
David González, veí de València

Sicília i la pizza: Una experiència culinària inoblidable

La pizza siciliana, coneguda com sfincione en alguns indrets de Sicília, és una especialitat culinària que captura l'essència de la cultura de l'illa italiana. La massa densa i esponjosa actua com a base perfecta per a una gran varietat d’ingredients deliciosos. És un plat molt apreciat a Sicília, on cada localitat pot tindre’n les seues versions de la pizza siciliana, amb ingredients locals i herència culinària pròpia.

La història de la pizza a Sicília es remunta a temps antics i ha evolucionat per a incloure ingredients com tomaca, formatge, olives i herbes aromàtiques. La pizza siciliana, amb la massa i els abundants ingredients, reflecteix la generositat i la passió dels sicilians per la bona cuina. És una opció excel·lent per a gaudir d'un menjar relaxat en una típica pizzeria local.

‘Valencians al món’ amb el Pare Noel des de Lapònia

De la mateixa manera que fa uns dies À Punt recuperava destinacions nadalenques del programa Valencians al món, com ara Nova York, aquest dimecres viatgem a Finlàndia, un dels països més feliços del món.

Coneixem els encants de la seua capital de la mà de la reportera María José Berbegall i visitem, a la Lapònia, el poble del Pare Noel en el programa més nadalenc de la temporada.

María José Berbegall amb el Pare Noel a Lapònia
María José Berbegall amb el Pare Noel a Lapònia

Valencians al món continuarà en el temps de vacances de Nadal amb dos programes molt especials, el dimecres 27 l’equip de programa més viatger ens acosta l’ambient de Copenhaguen i continua amb sessió doble des de París amb un cap d’any inoblidable des de la ciutat de la llum.

El dimecres 3 de gener el programa ens sorprendrà amb una ruta per Suïssa per a prendre bona nota de cara als viatges del nou any.

També et pot interessar

stats